ShippingWatch

440.000 oliejobs er forsvundet siden 2014

Leverandører til olieselskaberne tegner sig for langt hovedparten af de tusindvis af jobs, der er gået i olieindustrien de sidste to et halvt år, viser tal fra konsulentvirksomhed Graves & Co.

Foto: Harald Pettersen - Statoil

Op imod en halv million mennesker i den globale olieindustri og beslægtede industrier har de seneste år mistet deres jobs.

Tal fra den amerikanske konsulentvirksomhed Graves & Co. viser, at nærmere bestemt 440.131 oliejobs er forsvundet de sidste to et halvt år som resultat af olieprisfaldet og olieselskabernes markante reduktion i deres investeringer, skriver det norske nyhedsmedie E24 med Bloomberg som kilde.

Omkring en tredjedel af de forsvunde oliejob kan henføres til USA.

Nedturen i olieindustrien har især ramt leverandørerne til olieselskaberne hårdt. Omkring 75 procent af de forsvundne oliejob er sket i leverandørindustrien, der bl.a. omfatter olieserviceselskaber, rigselskaber og udbydere af udstyr.

Store olieselskaber øger gælden med en tredjedel

Olieprisen begyndte at faldet sommeren 2014 er er fortsat langt under tidligere høje niveauer. Tal for den norske sokkel har vist, at omkring 40.000 job er forsvundet siden 2014.

Olieindustriens ansatte kan dog have lagt det værste bag sig. Investeringer i udforskning og produktionen spås at stige med tre pct. til i alt 450 mia. dollars i 2017 ifølge  Wood Mackenzie, og det vil være første gang, at investeringsniveauet stiger siden 2014. Dog vil tallet stadig ligge hele 40 pct. lavere end de høje niveauer registreret i 2014.

"Den globale investeringscyklus vil vise de første tegn på bedring i 2017, der vil blive enden på den toårige nedtur for investeringer i sektoren," skriver Malcolm Dickson, analytiker indenfor Upstream Oil and Gas for Wood Mackenzie i ny analyse.

Wood Mackenzie: Dobbelt så mange nye olieprojekter i år 

Lasse troede at et job hos Maersk var for evigt  

Efter halvåndet år med fyringer: Stemningen er trykket 

Schlumberger overvejer flere fyringer i Norge 

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs