ShippingWatch

Helikopterselskab tror på Nordsøaftale

Det danske helikopterselskab Bel Air håber, at der trods Maersks missede deadline nok skal findes en løsning med politikerne om Tyra.

Foto: Maersk Oil, Pressefoto

Set fra helikopterperspektiv ser det endnu ikke umuligt ud. Med indgangen til det nye år udløb ellers den deadline, Maersk sidste forår udstak for, hvornår der skulle være fundet en aftale med politikerne om bedre vilkår på Nordsøen, såfremt selskabet skulle overveje at foretage geninvesteringer i Tyra-feltet, der angiveligt er i gang med at synke. Men selv om det nu er overskredet, er der stadig tro på en løsning i branchen.

"Jeg håber, de finder en aftale, som alle kan leve med, for det er vigtigt for Danmark og for at sikre arbejdspladserne både hos vore kunder og hos alle os underleverandører, at der bliver holdt gang i hjulene derude," siger Susanne Hessellund, adm. direktør for helikopterselskabet Bel Air, til Børsen.

Den 30. december udsendte Maersk Oil ellers en meddelelse om, at selskabet nu vil arbejde mod en nedlukning af den største hub i den danske del af Norsøen.

"Vi har endnu ikke fundet en økonomisk mulig løsning for fuld indvinding af de resterende ressourcer i Tyra-feltet og en sikker dekommissionering af Tyra vil derfor begynde med et mål om at stoppe produktionen 1. oktober 2018," sagde adm. direktør Martin Rune Pedersen i en pressemeddelelse.

Kort efter udsendte regeringen en meddelelse om, at forhandlingerne fortsat pågik med Maersk. Meldingen fra Esplanaden er da også blevet udlagt som et indspark til den politiske dialog snarere end som en ultimativ melding om en nedlukning.

Maersk har selv været ganske fåmælte efter udsendelsen af pressemeddelelsen. Først i EnergiWatch og senere i andre medier har brancheforeningen Olie Gas Danmark udlagt teksten på den måde, at der bestemt ikke er tale om bluff og teatertorden fra Maersks side, men at der omvendt trods den overskredne deadline fortsat ikke er lukket helt for den varme gashane. Hvornår det i så fald sker er uvist.

"Det er ikke sådan, at man i morgen drejer rundt på hanerne. Hvornår der er endelig deadline, kan kun Maersk sige," konstaterede adm. direktør for Olie Gas Danmark, Martin Næsby, til EnergiWatch.

Helikopterkontrakt gør Vattenfall omsværmet

Oliekrisen gør stadig ondt hos dansk helikopterselskab

Norsk tragedie ryster helikopterselskaber

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere