ShippingWatch

Medie: Aker vil købe norsk felt af ExxonMobil

Kjell Inge Røkkes Aker-koncern vil sammen med to partnere byde 8,7 mia. norske kroner for andele i et af ExxonMobils felter på den norske sokkel.

Foto: PR-foto/Aker

Aker BP og to norske investeringsselskaber meldes på vej til at overtage ExxonMobils andele i et oliefelt på den norske sokkel.

Ifølge Bloomberg News vil Aker, Hitec Vision og Neptune Oil & Gas køber det amerikanske olieselskabs andele i et ukendt felt for i alt 8,7 mia. norske kr.

Aftalen kan blive lukket allerede i starten af næste år, siger en kilde til Bloomberg.

Mediet skriver, at ExxonMobils frasalg skal ses som en del af de største olieselskabers granskning af deres norske portefølje efter to år med olieprisfald.

Både Total og Royal Dutch Shell skulle således også overveje at sælge andele i deres felter på den norske sokkel.

Aker BP er ejet af den norske oliekonge Kjell Inge Røkke og blev skabt, da Det norske oljeselskap og BP’s norske forretning blev fusioneret sidste år.

Hitec Vision har blandt ejet Axis Offshore sammen med danske Lauritzen Fonden, som nu er blevet solgt til konkurrenten Prosafe.

ExxonMobils topchef Rex Tillerson står i øvrigt til at blive USA’s næste udenrigsminister, når Donald Trump indtager Det Hvide Hus i januar.

MOL og Akastor i nyt offshoresamarbejde

Norsk oliesektor fester igennem på styrket Opec-aftale

Aker vinder stor ordre i årets største norske feltudbygning

 

Forsiden lige nu

Ultrabulk utilfreds med resultat for 2017

Et underskud er utilfredsstillende, når forretningsmodellen lægger op til altid at kunne få profit, lyder det fra Ultrabulks ledelse efter et underskudsgivende 2017. I år bliver bedre.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere