ShippingWatch

Topchef forlader vaklende offshorerederi

Offshoreselskabet Swiber Holdings, der er i betalingsstandsning, har fået løfter fra en bred kreds af kreditorer om at hjælpe selskabet gennem den aktuelle krise.

Foto: Ed Wray/AP/POLFOTO/arkiv

Mens de økonomiske krav mod offshorerederiet Swiber Holdings, der er børsnoteret i Singapore og har været i betalingsstandsning siden juli, er vokset til 227 mio. dollars, har selskabets topchef trukket sig. Det fremgår af en børsmeddelelse.

Den domstolsudpegede administrator har ifølge en meddelelse fra Swiber Holdings imidlertid udtrykt rimelige udsigter til, at virksomheden kan reddes. Især fordi større leverandører og andre kreditorer har udtrykt har vist vilje til at hjælpe det kriseramte Swiber gennem en række igangværende projekter, skriver Bloomberg.

"Mulighederne for at redde Swiber hænger på støtten til at gennemføre nogle af selskabets projekter til omkring 1,6 mia. dollars," fremgår det af en rapport fra KPMG.

Oliekrisen knækker stort offshorerederi i Singapore

Singapores olieservicesektor kan blive ramt af flere konkurser

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere