ShippingWatch

Ulstein-familien i første koncernunderskud siden 2000

Nedturen i offshoreindustrien er med til at trække familiekoncernen bag Ulstein-værftet i underskud for første gang i 16 år. Også familiens ejendomsportefølje gav underskud, skriver Dagens Næringsliv.

Den lave aktivitet i offshoreindustrien betyder nu, at Ulsmo, som er den familieejede koncern med blandt andet Ulstein-værftet i porteføljen, må indkassere sit første underskud siden 2000. Det skriver Dagens Næringsliv.

"Det var forretningsområdet Maritim, som gjorde, at Ulsmo-koncernen fik et negativt resultat i 2015. Året blev et udfordrende år for både vores værfts- og shippingaktiviteter. Lav kapacitetsudnyttelse, nedskæringer og omstilling medførte et underskud på forretningsområdet," skriver adm. direktør Ingerid Ulstein til Dagens Næringsliv.

Hun skriver desuden til det norske medie, at også 2016 bliver et udfordrende år for forretningsområdet Maritim.

"Men vi mener, at vi har foretaget nogle rigtige greb i forhold til besparelser og omstilling, således at forretningsområdet vil være bedre rustet, når nye kontrakter bliver aktualiserede på eksisterende og nye markeder," skriver Ingerid Ulstein til Dagens Næringsliv.

Som ShippingWatch tidligere har beskrevet, gav koncernens maritime aktiviteter, der er samlet i Ulstein Group, et driftsunderskud på 95 mio. norske kroner i 2015 mod et driftsoverskud i 2014 på 184,1 mio. norske kroner.

Foruden Maritim består Ulsmo-koncernen af forretningsområderne Finans og Ejendom, der ifølge Dagens Næringsliv forvalter en ejendomsmasse på 40.000 kvm i Ålesund-regionen. Kun Finans gav overskud i 2015, og dermed endte det samlede underskud i Ulsmo på 101 mio. norske kroner, hvor overskuddet i 2014 var 231 mio. norske kroner. Omsætningen faldt fra 2,745 mia. norske kroner i 2014 til 2,372 mia. norske kroner i 2015.

Norsk storværft ud med markant underskud

Investeringer i offshore står meget stille

STX Offshore kæmper med stribevis af søgsmål 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Efter ti års resultattørke er der igen sorte tal hos Lauritzen. Politiske spændinger i Ukraine mellem Vesten og Rusland øger frygten for nye cyberangreb a la det, der kostede Maersk to mia. kr. Et nyt forslag til EU's udspil om CO2-kvoter til shipping kan føre til endnu en milliard-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs