ShippingWatch

Atlantic Petroleum indgår låneaftale med oliefirma

Det pressede færøske olieselskab har sikret sig en låneaftale på knap 80 mio. kr. med London Oil and Gas. Aftalen bliver annonceret på samme tid som et kvartalsregnskab, der viser et underskud på 38,7 mio. kr.

Foto: Ole Jørgen Bratland - Statoil

Atlantic Petroleum har indgået en låneaftale på op til 8 mio. pund - svarende til knap 80 mio. kr. - med London Oil and Gas, oplyser det færøske olieselskab i en selskabsmeddelelse natten til onsdag.

Den indgåede låneaftale følger, efter at de to selskaber i marts indgik en såkaldt head of terms - en slags hensigtserklæring.

I den forbindelse erklærede London Oil and Gas sig indstillet på - under visse forudsætninger - at tilføre midler og aktiver til Atlantic Petroleum for et beløb på mindst 8 mio. pund per 24. juni 2016.

Atlantic Petroleum har gået igennem en svær periode med vedvarende lave oliepriser"

Ben Arabo, CEO, Atlantic Petroleum
De nye penge giver Atlantic Petroleum mulighed for yderligere arbejdskapital og finansiering af fremtidige opkøb, som selskabet sigter efter i primært Østeuropa og Eurasien.

Lånet har en kuponrente på 9 pct., oplyser Atlantic Petroleum, og det kan også konverteres til aktier i olieselskabet, fremgår det af meddelelsen.

Som modydelse for lånet får London Oil and Gas desuden ret til at udpege et medlem til Atlantic Petroleums bestyrelse. Derudover tilslutter chefen for London Oil and Gas' finanser, Clint Redman, sig Atlantic Petroleum i en midlertidig rolle som finansdirektør.

"Den (aftale, red.) vil styrke bestyrelse og direktionen i Atlantic Petroleum og vil sikre finansiering og fleksibilitet til at øge vores portefølje i vores nye fokusområde, som er Østeruopa og Eurasien, og vi ser frem til at levere på dette område over de kommende måneder," udtaler CEO Ben Arabo.

Atlantic Petroleum har tabt egenkapitalen

Meldingen kommer på samme tid som regnskabet for første kvartal. Her faldt omsætningen i det færøske selskab til 10,9 mio. kr. mod 39,1 mio. kr. i samme periode sidste år. Faldet skyldes den lave oliepris, men også at selskabet har misligeholdt sine forpligtelser på Chestnut-feltet.

Problemerne betyder, at at bundlinjen for årets første tre måneder endte med et tab på 38,7 mio. kr. I første kvartal af 2015 lød underskuddet på 11,7 mio. kr.

"Atlantic Petroleum har gået igennem en svær periode med vedvarende lave oliepriser. Organisationen og licensportefølje er blevet rationaliseret og fremtidige værdier er i færd med at blive sikret fra de tilbageværende aktiver," udtaler CEO Ben Arabo i en regnskabsmeddelelse.

"Der er stadig udfordringerne i Nordsøen for Atlantic Petroleum, men selskabet forsøger at sikre den bedst mulige løsning og værdi gennem kommercielle aftaler," siger han.

Læs hele regnskabet for første kvartal af 2016 her.

Atlantic Petroleum: Masser af potentiale men produktionen mangler

Atlantic Petroleum sælger norske aktiviteter for 1 kr

Atlantic Petroleum indgår hensigtserklæring med oliefirma

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere