ShippingWatch

BW Offshore sikrer 500 mio dollars i ny likviditet

BW Offshore har indgået en aftale, der sikrer 500 mio. dollars i likviditet frem mod 2020. Planen indebærer blandt andet, at der ikke betales udbytte.

BW Offshore har forhandlet sig frem til aftale, der skal hjælpe det Olso-noterede offshoreselskab igennem krisen i oliebranchen. Det skriver virksomheden i forbindelse med aflæggelsen af regnskabet for første kvartal af 2016.

Aftalen involverer banker, aktionærer og obligationsejere og betyder, at BW Offshore vil øge sin likviditet med omkring 500 mio. dollars frem mod 2020. Det skal blandt andet ske gennem en garanteret tegningsretsemission på 100 mio. dollar. Det er samtidig et krav, at der ikke bliver betalt udbytte, oplyser selskabet.

Det er halvandet år med lav oliepris, der har sendt BW Offshore i knæ. Selskabet beskæftiger sig primært med FPSO-anlæg, og er derfor ramt af den lave aktivitet i branchen. Sidste år nedskrev BW Offshore sine værdier for 2,1 mia. kr., mens man også planlægger at fyre 35 pct. af de landbaserede ansatte over hele verden.

Med den nye aftale er selskabet dog godt rustet til at klare sig ud på den anden side af offshorekrisen, lyder det.

"Den platform, som er blevet diskuteret, forventes at bidrage med mere end 500 mio. dollars frem til 2020 og vil dermed give selskabet fri bane, indtil markedet forventes at blive bedre," skriver BW Offshore.

Planen kommer efter et kvartal, hvor selskabets resultat har været presset af oliekrisen. Omsætningen faldt således til 214,4 mio. dollars i årets første tre måneder, hvilket er et fald på cirka 104 mio. dollars i forhold til året før. Driftsresultatet før særlige poster (ebitda) landede samtidig på 94,7 mio. dollars mod 165,5 mio. dollars i første kvartal af sidste år.

BW Offshore har i øjeblikket en ordrebog på 8,1 mia. dollars, hvoraf 3,6 mia. dollars er bindende aftaler.

Læs hele kvartalsregnskabet for BW Offshore her.

BW LPG lander overskud på 60 mio dollars i første kvartal

Ackermann: Tiden er ikke til at være stor optimist

BW Offshore melder om flere fyringer

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere