ShippingWatch

Olie- og gasvirksomheder på UK-sokkel får skattelettelser

Den britiske regering er kommet den britiskbaserede olie- og gassektor til undsætningen med skattelettelser på Petroleum Revenue Tax og en halvering af den særlige ekstraskat for olieselskaber. Det skriver BBC.

Foto: Royal Dutch Shell PR

Olie og gasselskaber på UK-soklen, der døjer med konsekvenserne af en lav oliepris, får nu en hjælpende hånd af den britiske regering.

Kansler George Osborne har i en tale i parlamentet annonceret, at der kommer tiltag på skattefronten for at hjælpe de olie- og gasselskaber, hvis skattebetalinger angiveligt er blevet reduceret drastisk i den tid, olieprisen er faldet dramatisk.

Det skriver BBC.

Petroleumsskatten, Petroleum Revenue Tax (PRT), der blev indført i 1975 og allerede blev reduceret fra 50 til 35 procent ved årets begyndelse, vil "så godt som blive afskaffet", siger kansleren ifølge BBC. Derudover bliver en tillægsskat for olie og gasselskaber på 20 procent reduceret til 10 procent med tilbagevirkende kraft fra 1. januar.

Lav oliepris får britiske Nordsø-selskaber til at bede om penge

Lederen af det skotske arbejderparti, Kezia Dugdale påpegede, at støtten til olie og gasindusrien ikke var "noget nær yderliggørende nok."

"Det, vi havde behov for at høre fra kansleren i dag, var støtte til at sikre, at essentiel infrastruktur så som platforme og rørledninger ikke bliver dekommissioneret for tidligt."

Der lød desuden kritik af, at besparelser manglede retning og ikke gjorde nok for at motivere til at gøre nye fund af olie og gas.

Lobbyorganisation tilfreds

Lobbyorganisationen Oil and Gas UK pegede på, at de bebudede skattelettelser de facto ville blive til en udvikling i den effektive, samlede skatteprocent, der vil gå fra et sted mellem 50-67,5 procent til 40 procent på tværs af alle felter.

Hun bemærkede, at skattelettelserne matchede det udviklingsstadie, som den aldrende produktion i Nordsøbassin er i.

"Dagens udmeldinger er i den grad tegn på en videre udvikling i at modernisere skattesystemet for et i stigende grad modnet bassin," sagde hun og tilføjede.

"Vi byder ændringerne velkommen, som bygger videre på industriens bedrifter med at forbedre effektiviteten under tiden med den lave oliepris, hvilket gør sektoren mere konkurrencedygtig og hjælper med at genetablere investorerenes tillid."

Da skattelettelserne var offentliggjort, steg aktiekurserne i selskaberne BP, Shell og Cairn Energy, skriver offshore.no

Skattelettelserne kommer efter, at der også i 2015 blev gjort tiltag for hjælpe olie og gasselskaber. For eksempel blev den særlige olieskat nedsat fra 30 til 20 procent og alt i alt havde lempelserne en samlet værdi af 1,3 milliarder pund ifølge kansleren.

Lav oliepris får britiske Nordsø-selskaber til at bede om penge

Britiske investeringer i nordsøolie styrtdykker

Bayerngas sagsøger den danske stat for milliardskat

Forsiden lige nu

Sådan vil Maersk overbevise investorerne

Topledelsen i Maersk leverer i dag tirsdag sit bud på de kommende års strategi for kerneforretningen Transport & Logistics. Det sker over for en bred kreds af investorer og analytikere på en kapitalmarkedsdag. Se strategien her.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere