ShippingWatch

Songa Offshores markedsværdi halveret på Oslo Børs

Aktierne i det norske bore- og rigselskab er mere end halveret i værdi på børsen i Oslo tirsdag. Det sker, efter Songa Offshore melder om lavere aktivitet end ventet og planer om at styrke pengekassen ved at udstede et nyt obligationslån.

En sort tirsdag for Songa Offshore på Oslo Børs.

Det norske selskab kunne stå til og se på mens offshorespillerens aktier dykkede 65 procent, da investorer reagerede på udmeldingen om, at Songa Offshore har besluttet at udstede et konvertibelt obligationslån på 100 millioner dollars med en option på at øge lånet til 125 millioner dollars, skriver Dagens Næringsliv.

Selskabets aktie handles nu til 0,28 norske kroner, hvilket giver Songa Offshore en samlet markedsværdi på 245 millioner norske kroner, omkring 193,3 millioner danske kroner.

Behovet for den nye likviditet kan først og fremmest spores til en lavere end ventet udnyttelse af de to rigge Songa Enabler og Songa Endurance kombineret med udgifter til forsinket levering af nye rigge. Herudover kommer krav fra banker om øget kontantindskud til riggene Songa Encourage og Songa Enabler,

Songa Offshore oplyser samtidig i følge den norske avis, at Statoil har udnyttet en option til at reducere to rigkontrakter med hhv. 347 og 184 dage.

Selskabet planlægger også en aktieemission på i alt 25 millioner dollars, mens et obligationslån, SONG06, vil blive konverteret til egenkapital for 150 millioner dollars. Songa Offshore anmoder derudover om en markant nedsættelse af renten, udskydelse af forfaldsdatoer og andre lettelser for obligationslånene SONG04 og SONG05 plus et stort aktionærlån fra hovedaktionær Frederik W. Mohns investeringsselskab Perestroika AS.

Mohn-dominerede Songa Offshore henter friske penge

Oliepris trækker Songa Offshore længere ned

Songa Offshore fyrer 200 mand

Songa Offshore overvejer modangreb efter nyt milliardkrav

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere