ShippingWatch

Mohn-dominerede Songa Offshore henter friske penge

Det hårdt pressede offshoreselskab Songa Offshore, der står for at skulle modtage den sidste af fire nybyggede rigge, vil udstede et nyt konvertibelt obligationslån med option på forøgelse. Derudover udstedes der nye aktier.

Foto: Songa Offshore

Songa Offshore, der længe har døjet med finansiering af fire nye kategori D rigge, der leveres fra et værft i Sydkorea, har besluttet at udstede et konvertibelt obligationslån på 100 millioner dollars med en option på at øge lånet til 125 millioner dollars. Derudover vil selskabet gennemføre en aktieemission på 25 millioner dollars.

Det er arvtageren af Frank Mohn motorfabrikkerne, Frederik W. Mohn, der gennem sit investeringsselskab Perestroika AS er involveret i Songa Offshore.

Samtidig bliver et eksisterende obligationslån, SONG06, konverteret til egenkapital for 150 millioner dollars. Derudover ønsker selskabet en væsentlig nedsættelse af renten, udskydelse af forfaldsdatoer og andre lettelser for obligationslånene SONG04 og SONG05 samt aktionærlånet fra Perestroika.

Sidstnævnte, der er hovedaktionær og enkelte andre aktionærer har bekræftet, at de vil stemme for refinansieringen på selskabets ekstraordinære generalforsamling.

Det norske boreselskab Songa Offshore, der især er eksponeret mod det ekstremt pressede offshoremarked i Nordsøen, hvor langt størstedelen af selskabets rigge er på kontrakt for Statoil, kom ud af 2015 med et lavere resultat.

Den lave oliepris og lavere aktivitet sendte Songa Offshore endnu dybere i rødt med et nettounderskud på 278 millioner dollars for 2015 mod et tab på 57 millioner dollars året før.

Det fremgår af selskabets årsregnskab.

Oliepris trækker Songa Offshore længere ned

Songa Offshore fyrer 200 mand

Songa Offshore overvejer modangreb efter nyt milliardkrav

Forsiden lige nu

Nye skibsruter gennem danske farvande klar i 2020

Udviklingen med større skibe gør det nødvendigt at etablere nye skibsruter i Skagerrak og gennem Kattegat, der årligt besejles af 70.000 skibe. Søfartsstyrelsens forslag kan træde i kraft i 2020.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere