ShippingWatch

Lav oliepris får britiske Nordsø-selskaber til at bede om penge

Hvis olien ikke skal blive i jorden, er der behov for en redningspakke, siger lobbyorganisationen for britisk olie og gas, Oil & Gas UK, der frygter tab af tusindvis af jobs.

De lave oliepriser har ført til store problemer for olieselskaberne i den britiske del af Nordsøen, og olieselskaberne vil nu have en redningspakke af skattelettelser fra finansminister George Osborne. Det skriver The Guardian.

Lobby-gruppen Oil & Gas UK har anmodet den britiske finansminister om en redningspakke på grund af de meget lave priser på olie og gas og advaret om, at hvis ikke skatten sænkes, vil op mod 14 mia. af de resterende 20 mia. tønder olie på den britiske kontinentalsokkel ikke blive hentet op.

Investeringerne i nye projekter ventes at lande på mindre end mindre end 1 mia. pund, knap 9,6 mia. kr., i 2016, mens gennemsnittet for de seneste fem år har været knap 8 mia. pund om året.

Hvis olie- og gasselskaberne opgiver produktionen kan det føre til tab af tusindvis af job, milliarder i manglende skatteindtægter og trusler mod Storbritanniens energisikkerhed, vurderer økonomidirektør Mike Tholen fra Oil & Gas UK over for The Guardian.

Selskaberne ønsker derfor, at skatten på olie i Nordsøen, der kan nå op til 67,5 pct., sænkes kraftigt.

Briter ser sultent på norsk olieoprydning

Britiske investeringer i nordsøolie styrtdykker

 

Obligationslån i norsk offshore handles nu til skrotpriser

Forsiden lige nu

Maersk går med som investor i ny digital handelsplatform

Maersk Line har investeret i den digtale platform NYSHEX for containerrederier, hvor en række konkurrenter i forvejen er investorer. "Endnu et eksempel på vores bestræbelse på at være en nøglespiller i industrien digitale transformation," lyder det fra Maersk Line.

Bunker Holding køber hollandsk leverandør

Bunker Holding har gennem sit joint venture Kaeline Group købt den hollandske bunkerleverandør SBI. Selskaberne ønsker ikke at sætte pris på opkøbet, hvor forhandlingerne gik i gang for omkring et halvt år siden.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere