ShippingWatch

Havila tabte 1,5 milliarder norske kroner i 2015

Offshorerederiet Havila er kommet ud af 2015 med et tab på 1,5 milliarder norske kroner i 2015, hvoraf størstedelen stammer fra nedskrivninger af flåden. Forhandlinger med kreditorer er stadig uafklarede.

Foto: Havila

Imens det norske offshorerederi Havila kæmper med at overbevise sine långivere om at acceptere en ny aftale, er årsregnskabet for 2015 netop landet.

Ligesom det er tilfældet blandt andre rederier i branchen, sætter store nedskrivninger et tydeligt præg på tallene, der i Havilas tilfælde viser et underskud på bundlinjen på 1,508 milliarder norske kroner. Et drastisk fald fra et resultat på 39,6 millioner norske kroner i 2014.

Omsætningen landede på 1,567 milliarder norske kroner i 2015 mod 1,691 milliarder norske kroner i 2014. Med driftsomkostninger på 818,4 millioner norske kroner i 2015 kontra 836,3 millioner norske kroner i 2014, lander driftsresultatet i 2015 på 748,4 millioner norske kroner kontra 854,5 millioner norske kroner i 2014.

Hertil kommer så afskrivninger på 327,1 millioner norske kroner og nedskrivninger af den 28 skibe store flåde på 1,388 milliarder norske kroner.

Havila oplyser i årsrapporten, at flåden havde en mæglerværdi ved udgangen af året på 7,486 milliarder norske kroner. Flådens bogførte værdi er 5,835 milliarder norske kroner, og den samlede rentebærende gæld var ved udgangen af året på 5,640 milliarder norske kroner.

Rederiet skriver i sit regnskab, at der stadig ikke er fundet en løsning på forhandlingerne med långiverne. ShippingWatch har tidligere beskrevet, hvordan det er et krav fra bankerne, at obligationsejerne i rederiet skulle spæde til, hvis gunstigere lånevilkår skulle komme på tale. Det har Sælvik-familien, som sidder på 51 procent af selskabet, fra starten erklæret sig villig til, imens det tilsyneladende kniber med de resterende medejeres gode vilje.

Havilas årsregnskab kommer samtidig med meddelelsen om, at brasilianske Petrobras har afsluttet kontrakten med forsyningsskibet (PSV) Havila Faith på grund af en blokering fra lokal tonnage. Kontrakten løb indtil august 2017.

Kampen om Havilas aktiver er skudt i gang

Havila får aftale med banker og tager milliardnedskrivning

Redningsplan for Havila Shipping brudt sammen

Havila udskyder frist for aftale om refinansiering

Forsiden lige nu

Sådan vil Maersk overbevise investorerne

Topledelsen i Maersk leverer i dag tirsdag sit bud på de kommende års strategi for kerneforretningen Transport & Logistics. Det sker over for en bred kreds af investorer og analytikere på en kapitalmarkedsdag. Se strategien her.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere