ShippingWatch

Rigchef på Deepwater Horizon frifundet

For anden gang er daværende rigchef på boreriggen Deepwater Horizon, Robert Kaluza, frifundet for eksplosionen på riggen i 2010. Det står klart, efter en retssag i den amerikanske delstat Louisiana, hvor en jury frifandt ham. Det skriver Dagens Næringsliv.

Foto: Gerald Herbert

Rigchefen Robert Kaluza, der var chef ombord på Deepwater Horizon under en eksplosion i 2010, der dræbte elleve mennesker og førte til historisk forurening af amerikansk farvand, er blevet frifundet af en jury under en retssag i New Orleans, i delstaten Louisiana.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Robert Kaluza var på vagt, da eksplosionen fandt sted på riggen og var tiltalt for at have brudt amerikansk forureningslovgivning, efter millioner af tønder olie blev lækket ud i havet i Den Mexicanske Golf, mens mandskabet kæmpede med at standse lækagen. Skaderne på natur, dyreliv og den amerikanske kyststrækning bliver anset for at være de mest omfattende nogensinde i amerikansk historie.

Robert Kaluza stod anklaget for at have fejllæst en trykmåling, der indikerede at en eksplosion var på vej på riggen, og som i sidste ende førte til den massive forurening. Havde han taget den til efterretning, ville han have forhindret, at eksplosionen fandt sted, lød anklagen.

Kaluzas advokater overbeviste dog juryen om, at det var svigt i op til flere sikkerhedssystemer, der lå endeligt til grund for ulykken og ikke Robert Kaluzas ageren.

Robert Kaluza er tidligere frikendt for anklager om uagtsomt manddrab på de elleve som mistede livet i ulykken.

BP indgår historisk bødeforlig efter olieudslip

BP's resultat i rødt efter kæmpebøde

BP risikerer bøde på op til 87 mia kr for olieudslip

Forsiden lige nu

Gary Vogel har ændret kursen i Eagle Bulk

Eagle Bulk Shipping er gået fra at være en tonnageudbyder til at være et reelt rederi under ledelse af Gary Vogel, der kom til fra Clipper for to et halvt år siden. Første del af forvandlingen er tæt på at være i mål, siger han til ShippingWatch.

Én alliance sidder på hovedparten af global ordrebog

Det er især medlemmerne af en af de store containeralliancer, der har bestilt nye skibe inden for det seneste halve år. Ser man på skibe på over 16.000 teu, står alliancen for 58,6 pct. af ordrerne, skriver Seaintel i en ny analyse.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere