ShippingWatch

Britiske investeringer i nordsøolie styrtdykker

Lav oliepris har kastet branchen ud i en krise, som ifølge brancheorganisation kræver mere hjælp fra myndighederne end den 2,4 milliarder kroner store hjælpepakke, industrien fik i januar.

Foto: Kjetil Alsvik - Statoil

Den lave oliepris har fået oliebranchen i Storbritannien til at trække følehornene til sig, når det gælder nye investeringer inden for olie og gas i den britiske del af Nordsøen.

Ifølge brancheorganisationen Oil & Gas UK planlægger olieselskaberne kun at investere én milliard pund (9,5 milliarder kroner). Investeringerne på området har ellers ligget nogenlunde stabilt på otte milliarder pund (76 milliarder kroner) de senere år.

"Vi kæmper virkelig for vores overlevelse," siger økonomidirektør Mike Tholen fra Oil & Gas UK til nyhedsbureauet AP ifølge NTB.

Mængden af olie, der bliver produceret på den britiske Nordsø-sokkel, er ligeledes dykket markant. I 1999 blev der produceret 4,6 millioner tønder olie om dagen. I dag er det tal kun 1,6 millioner tønder - eller godt en tredjedel af det tidligere niveau.

Olie- og gasbranchen i Storbritannien beder nu de britiske myndigheder om at lette skatten for olieselskaberne "for at minimere kapacitetsnedskæringer i løbet af nedgangsperioden".

I januar besluttede de britiske myndigheder at yde krisehjælp på omkring 2,4 milliarder kroner til oliebranchen på grund af den lave oliepris.

Prisen på en tønde nordsøolie var mandag cirka 34 dollar. For halvandet år siden var den over 100 dollar.

Ifølge Oil & Gas UK er der tusindvis af arbejdspladser på spil, hvis ikke branchen får hjælp til at klare skærene.

Er olieindustrien ved at lukke og slukke i Nordsøen?

Nordsøen kan miste 150 platforme over ti år

Akut hjælpepakke på vej til britisk olie- og gasindustri

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere