ShippingWatch

Norsk olierederi slås for overlevelse

Fristen for obligationsejeres accept af en redningsplan for Havila Shipping udløb natten til tirsdag, og der er ifølge norske medier endnu ikke fundet en løsning.

Natten til tirsdag udløb fristen for det børsnoterede norske Havila Shippings kreditorer på supplysrederiets forslag om, at de skal acceptere reducerede og udsatte afdrag i et forsøg på at redde driften i selskabet. Og ifølge flere norske medier er der ikke fundet en løsning.

"Information vil blive tildelt markedet gennem en en børsmeddelelse, når vi har noget at meddele," skrev Njål Sævik, adm. direktør i Havila Shipping, i en sms til Sunnmørsposten før timer før fristen udløb," skriver Dagens Næringsliv. Efter midnat var der fortsat ingen meddelelse fra Havila Shipping.

132 supplyskibe kan miste kontrakter i Brasilien i år

Hverken medarbejdere eller kreditorer syntes for få dage siden es at stå på spring for at sikre Havilas overlevelse, efter at rederiet den 12. februar havde fremlagt et nyt forslag til en refinansiering, som ifølge en børsmeddelelse var "væsentlig" for rederiets fortsatte operationelle drift.

En forlænget tidsfristen, den 15. februar, har været nødvendig, efter at det ikke lykkedes at få obligationsejerne til at acceptere den oprindelige refinansieringsaftale, som blev præsenteret i starten af januar i år.

Det familiekontrollerede Havila Shipping opererer 27 skibe.

Norsk supply-reder fremlægger ny redningsplan

Havila-ansatte nedstemmer forslag om mere fritid ombord

Havilas ansatte skal stemme om lønnedgang

Havila udskyder frist for aftale om refinansiering

 

Forsiden lige nu

Hafnia Law: Ny voldgift er stærkt alternativ til London

Tidspunktet for etablering af en nordisk voldgift er formentlig langt bedre, end det har været tidligere på grund af Brexit. Det mener advokat Mathias Steinø, Hafnia Law, som er en af drivkræfterne bag det nye institut for juridiske tvister.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere