ShippingWatch

Norsk supply-reder fremlægger ny redningsplan

Kort inden fristen løber ud, fremlægger offshorerederiet Havila nu et nyt forslag til selskabets obligationsejere, der skal sikre den fortsatte drift. "Den finansielle situation forbliver stærkt udfordrende," skriver Havila.

Hverken medarbejdere eller kreditorer synes at stå på spring for at sikre det norske offshorerederi Havilas overlevelse. Det står klart, efter at rederiet netop har fremlagt et nyt forslag til en refinansiering, som ifølge en børsmeddelelse er "væsentlig" for rederiets fortsatte operationelle drift.

Det nye forslag kommer på bordet blot tre dage før, at tidsfristen for obligationsejernes tilsagen udløber den 15. februar. En tidsfrist, der allerede er blevet udskudt to uger, efter at det ikke lykkedes at få obligationsejerne til at acceptere den oprindelige refinansieringsaftale, som blev præsenteret i starten af januar i år.

Aftalen indebar, at obligationsejerne selv skulle spytte i kassen for at sikre lavere renter og afbetalinger på rederiets store lån. En plan, som fra starten mødte opbakning fra Sævik-familien, der ejer 51 procent af rederiet, men som ikke er faldet i god jord hos de resterende obligationsejere.

"Selskabet har været i omfattende forhandlinger med obligationsejerne i selskabets tre obligationslån, som har bidraget med konstruktive og konkrete indspil til et revideret forslag," skriver Havila i børsmeddelelsen.

En af de største ændringer i det nye forslag er, at rederiet tilbyder at tilbagekøbe obligationer for en pålydende værdi af op til 275 millioner norske kroner på en kurs op til 30 procent af pålydende i et usikret obligationslån på 500 millioner norske kroner. Ifølge Sysla.no er disse obligationer senest handlet ned til kurs 20, hvormed obligationshavere altså med det nye forslag får mulighed for at komme ud af lånet på bedre vilkår, end markedet tilbyder.

En del af det nye forslag er også, at obligationshaverne ikke blot indskyder 200 millioner norske kroner i ny kapital til rederiet, men 300 millioner norske kroner. Det skal være med til at finansiere tilbagekøbsprogrammet. Sævik-familien gør i den forbindelse opmærksom på, at man agter at opretholde sin ejerandel og dermed bidrage til forøgelsen af egenkapitalen med 153 millioner norske kroner.

Havila-ansatte nedstemmer forslag om mere fritid ombord

Havila udskyder frist for aftale om refinansiering

Havila lander aftale om refinansiering

Forsiden lige nu

Nordiske redere ser flere problemer ved fartgrænse

Både Danske Rederier og Norges Rederiforbund mener, at der er flere faldgruber ved at indføre en fartgrænse for skibe for at nedbringe deres udledning af drivhusgasser. Diskussion om en hastighedsgrænse blev åbnet af den nye formand for ECSA.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere