ShippingWatch

Havila-ansatte nedstemmer forslag om mere fritid ombord

Mandskabet i Havila Shipping har nedstemt et forslag til en løn- og arbejdstidsnedgang, de selv har været med til at forhandle, med den begrundelse, at der ikke er meget fidus ved at gå ned i arbejdstid, hvis den ekstra fritid skal bruges ombord på skibene.

Cirka 100 søfolk i rederiet Havila Shipping har i en urafstemning med lidt over halvdelen af stemmerne sagt nej til et forslag om at gå seks procent ned i løn mod samtidig at gå syv timer ned i arbejdstid.

Det skriver Maritime.no.

Gunnar Helgeland, der er hovedtillidsvalgt for de ansatte, der er organiserede i Norsk Sjømannsforbund, bedyrer over for Maritime.no, at afvisningen af forslaget, der er blevet til i et samarbejde mellem ledelse og ansatte, ikke sker af ond vilje.

"Folk går gerne seks procent ned i løn for at redde deres arbejdspladser. Men vi må få en tilsvarende reel reduktion i arbejdstiden," siger han.

Konkret handler det om, at for skibe i spotmarkedet kan øget fritid omsættes til havneophold, og dermed frihed til at gå i land, mens ansatte ombord på skibe, der ligger på søen, ikke har andet sted at gå hen og bruge deres fritid, end ned i messen.

Ifølge Njål Sævik er der ikke konkrete planer om at genforhandle aftalen, mens Gunnar Helgeland er åben for en genforhandling, idet han understreger, at "bolden er hos rederiet."

Førstnævnte siger til Maritime.no at lønnedgangen er en ud af flere ting, man har gjort for at skære i omkostningerne.

Havila Shipping er ude i en større restruktureringsøvelse, hvor man skal finde ny kapital at indskyde i selskabet, som en betingelse for at bankerne vil holde hånden under rederiet, der skylder 4,8 milliarder norske kroner væk.

Havila lander aftale om refinansiering

Havilas ansatte skal stemme om lønnedgang

Havila udskyder frist for aftale om refinansiering

Forsiden lige nu

Maersk går med som investor i ny digital handelsplatform

Maersk Line har investeret i den digtale platform NYSHEX for containerrederier, hvor en række konkurrenter i forvejen er investorer. "Endnu et eksempel på vores bestræbelse på at være en nøglespiller i industrien digitale transformation," lyder det fra Maersk Line.

Bunker Holding køber hollandsk leverandør

Bunker Holding har gennem sit joint venture Kaeline Group købt den hollandske bunkerleverandør SBI. Selskaberne ønsker ikke at sætte pris på opkøbet, hvor forhandlingerne gik i gang for omkring et halvt år siden.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere