ShippingWatch

Oliemøde mellem Saudi-Arabien og Venzuela ender uden aftale

Det vurderes som usandsynligt, at der kommer en egentlig aftale i stand efter et møde mellem olieministrene fra Saudi-Arabien og Venezuela i weekenden på trods af, at den saudiske olieminister, Ali al-Naimi, har sagt, at der var tale om "succesfulde" samtaler. Det skriver Bloomberg News.

Foto: SaudiAramco

Udfaldet af mødet mellem de to Opec-lande Venezuela og Saudi-Arabien, har høvlet toppen af olieprisen, efter den lå til en stigning tidligere på dagen. Prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, ligger mandag eftermiddag 2,7 pct. lavere i 33,32 dollar, efter at have ligget i et plus på 1 pct. mandag morgen. Den amerikanske WTI-olie ligger og blopper omkring 30 dollar, hvilket er et fald på omkring 3 pct. i forhold til slutniveauet fredag i USA.

Den venezuelanske minister Eulogio Del Pino havde i sidste uge samtaler med andre olieproducenter, herunder Rusland, Qatar og Iran. Og i Venezuela ønsker man et møde mellem de olieproducerende lande for at få en global aftale om at genoprette balancen i et overforsynet marked.

Fra saudierne lyder det, at man er åben for et samarbejde mellem de olieproducerende lande i Opec og ikke-Opec-lande, men over for Bloomberg vurderer analytikere, at verdens største olieeksportør ikke vil indgå en aftale på et tidspunkt, hvor Iran og andre globale olieproducenter har hævet produktionen.

Samtidig ønsker man fra saudiarabisk side, at den amerikanske skifergasproduktion ikke kommer til at overtage eventuelle nedskæringer i olieproduktionen.

"De køber sig tid, mens man venter på faste beviser for, at den amerikanske produktion er aftagende," siger råvarestrateg i Saxo Bank Ole Hansen til Bloomberg.

Opec-landene, der leverer omkring 40 pct. af verdens olie, holder hanerne åbne for at forsvare markedsandele og gøre det sværere for producenter med højere omkostninger at konkurrere. Det lægger pres på stater som Venezuela, der er mindre økonomisk modstandsdygtig over for lavere priser end Saudi-Arabien og de andre Golf-stater.

Vitols topchef: Olieprisen forbliver lav de næste 10 år

Frontline: Her er vores smertegrænse for olieprisen

Nordsøen kan miste 150 platforme over ti år

Forsiden lige nu

BW LPG indstiller tre mand til Dorians bestyrelse

Gasrederiet med Martin Ackermann i spidsen går nu direkte til Dorians aktionærer med indstilling af tre kandidater til opkøbsmålets bestyrelse. Her sidder der allerede erfarne og "yderst kvalficerede" personer, lyder svaret fra Dorian.

Tidewater går sammen med Gulfmark

De amerikanske rederier Tidewater og Gulfmark er blevet enige om at gå sammen og skabe en flåde på omkring 270 skibe inden for offshore-segmentet. Sammenlægningen styrker Tidewaters profil og giver mulighed for yderligere opkøb, siger CEO.

Djibouti til DP World: Tag jeres penge og gå

Det østafrikanske land Djibouti tilbyder igen kompensation til DP World for at afslutte havnestrid, skriver Financial Times. DP World stod så sent som i sidste uge på sin ret til at drive en terminal i landet.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere