ShippingWatch

BW Offshore nedskriver med to milliarder kroner

Nedskrivninger på værdierne er blandt andet præget af nedskrivninger i goodwill og på de flydende produktionsfaciliteter. Selskabet tror på, at markedet vender i midten af 2017.

BW Offshore, der især gør sig i FPSO - Floating Production, Storage and Offloading - har nedskrevet værdierne med 2,1 milliarder kroner i fjerde kvartal, men formår at redde omsætning for hele året i land på et niveau, der er på linje med det for 2014.

Det fremgår af selskabets kvartals- og årsregnskab, der kom mandag.

Af regnskabet fremgår det, at omsætningen for hele året steg en smule til 1,108 milliarder dollars (7,41 milliarder kroner) fra 1,070 milliarder dollars i det foregående år. Driftsresultatet (EBIT) tog et hug og landede i et underskud på 119,5 millioner dollars (799 millioner kroner) mod et overskud på 304,7 millioner dollars (2,04 milliarder kroner) i 2014.

Bundlinjen endte således i rødt med et minus for 2015 på 216,3 millioner dollars mod et plus på 187,2 millioner dollars for sidste år.

Nedskrivningen kommer blandt andet på baggrund af nedskrivninger i goodwill, der udgør 186,9 millioner dollars eller 1,25 milliarder kroner og nedskrivninger på materielle aktiver i form af FPSO'er for 49,3 millioner dollars (329,8 millioner kroner).

BW Offshore giver udtryk for, at de stadig tror på eksistensberettigelsen af deres kerneforretning:

"(...) outsourcing af produktionen er stadig en omkostningseffektiv løsning for olie- og gasselskaber," skriver selskabet i regnskabet, men vurderer samtidig, at det er rigtigst at være "(...) forsigtige i forventning om en forlænget nedtur, når det kommer til at vinde nye kontrakter."

Det fremgår dog også, at nedskrivningerne er foretaget ud fra en vurdering af, at markedet forbedrer sig i midten 2017, hvor "arbejdsløse enheder vil komme på kontrakt igen".

Selskabet har 14 FPSO'er leaset ud, to i drift og en enkelt projekteret, og producerer dagligt 700.000 tønder olie.

Olieprisen trykkede BW Offshore i første kvartal

Carsten Mortensen klar til ekspansion i BW Group

Aker Solutions vinder projekt med milliardpotentiale fra Statoil

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere