ShippingWatch

Nordsøen kan miste 150 platforme over ti år

Branchefolk og analytikere vurderer, at man over de næste ti år vil se en markant udtynding af platforme i Nordsøen. Halvdelen af de næste 25 års dekommissionering vil finde sted mellem 2019 og 2026. Det skriver BBC.

Foto: Øyvind Hagen - Statoil

150 platforme kan forsvinde fra Nordsøen over de næste ti år, og mere end halvdelen af dekommissioneringen over de næste 25 år vil finde sted i perioden 2019 og 2026.

Det skriver analysehuset Douglas-Westwood, rapporterer BBC.

Udviklingen vil ske på baggrund af den lave oliepris, der gør den relativt dyrere produktion af Nordsøolie urentabel. Derfor ræsonerer Douglas-Westwood. at vil mange britiske felter i Nordsøen blive uøkonomiske at drive. Udmeldingen falder sammen med, at Konsulenthuset Wood Mackenzie fredag vurderede, at hver syvende tønde olie, der blev hevet op fra den britiske undergrund, satte penge til ved olieprisens nuværende niveau.

Generelt vurderes Storbritannien at være det tredje dyreste produktionsland næst efter Canada og Venezuela, som har har mere produktion, hvor de sætter penge til, skriver BBC.

Et studie af Nordsøen fra Company Watch, sat i søen af Financial Times, peger på, at op mod halvdelen af olie- og gasproducenternes drift i Nordsøen nu giver underskud. De samlede tab løber op i 6,4 milliarder pund sterling (62,2 milliarder kroner) for de sidste 12 måneder.

Overslaget på dekommissioneringen af 146 felter i Nordsøen er en del af samlede udgifter for 35 milliarder pund sterling (340 milliarder kroner).

Douglas-Westwood vurderer at den britiske lukningsbølge vil indtræde hurtigere, end i den norske sektor. Her er det forventningen, at 80 procent af af dekommissioneringerne vil falde mellem 2030 og 2040.

I kommentarerne til analysen, står det klart, at antallet af projekter for dekommissionering vil stige og udgøre et lukrativt marked.

"Tiden for dekommissionering af mange Nordsø offshore olie- og gasplatforme nærmer sig hastigt med olieprisens kollaps, der sætter spørgsmålstegn ved rentabiliteten i mange af felterne," står der i rapporten.

"Det vil sandsynligvis lede til en kraftig vækst i antallet af planlagte dekommissioneringsprojekter og sætte leverandørkæden under pres. Hvis industrien er velforberedt, vil der være markante muligheder og belønning ved at deltage i arbejdet," står der.

Clarksons Platou: Olie til 40 dollars lukker Nordsø-felter

Noreco indgår samarbejde om Siri-krav

Tyra-lukning vil ramme Danmark dobbelt

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere