ShippingWatch

Exxon Mobil falder drastisk i fjerde kvartal

Oliekæmpens aktie falder en smule i onsdagens handel, selvom kvartalsregnskabet ser bedre ud end analytikernes forventninger.

Selvom der er tøre tæsk til olie- og gasselskabet Exxon Mobil i fjerde kvartal, så overrasker det alligevel analytikerne, at det ikke er gået så dårligt som ventet.

Overskuddet per aktie endte på 0,67 dollar, og tallet er dermed bedre end de 0,64 dollar, som analytikerne havde forventet ifølge estimater fra Bloomberg News.

Tallene fremgår af selskabets estimater for fjerde kvartal og viser også, at selskabet har været hårdt ramt i perioden. I fjerde kvartal 2014 havde selskabet en indtjening i upstream på 3,4 mia. dollar, men i 2015 falder tallet til 857 mio. Det svarer til et fald på 84 pct.

Selskabets anlægs- og efterforskningsomkostninger i samme forretningssegment er faldet med 32 pct. i perioden.

Omvendt vender kurven inden for downstream, hvor man er gået fra en indtjening efter skat på 497 mio. dollar i fjerde kvartal 2014 til 1,351 i samme periode i år, men også her har man samlet set skruet ned for investeringerne.

I formarkedet i USA falder aktierne i selskabet med 0,8 pct. og ligger dermed til en kurs på 75,70 dollar.

Sort tirsdag for BP's aktionærer og leverandører

Olieaktier rasler ned i årets første uger

Oliegiganter bruger flere penge, end de tjener

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere