ShippingWatch

Aker sikrer sig comeback-kontrakter til milliarder

Selskabet får genrejsning efter at være blevet vraget af Statoil og henter en fem-årig servicekontrakt.

Foto: Hjalmar Otto Fjøsne/Aker Solutions

Norske Aker Solutions oplyser mandag, at selskabet har sikret sig kontrakter på to vigtige opgaver på Ekofisk og Eldfisk-felterne i den norske del af Nordsøen.

Det skriver mediet E24.no.

Den ene kontrakt har en anslået værdi på mellem en og tre milliarder norske kroner og giver Aker rollen som hovedleverandør af vedligeholdelses- og udviklingsarbejde på platformene. Den anden aftale trækker selskabet ind i inderkredsen af i alt tre selskaber, som skal kan byde på større modifikationsprojekter samme sted. Førstnævnte kontrakt er en rammeaftale på fem år og kan blive forlænget med yderligere tre år.

Kontraktgiveren er amerikanske ConocoPhillips.

Aker Solutions blev hårdt ramt af at tabe en rammeaftale med Statoil om de samme opgaver sidste år. Det betød store nedskæringer hos nordmændene. Selskabets norske divisionschef siger, at de nye ordrer vil "sikre arbejdspladser".

"Ekofisk- og Eldfisk-installationerne er blandt de største vedligeholdelses og udviklingsporteføljer i den norske offshoresektor, og disse kontrakter vil sikre arbejdspladser i centrale dele af den norske MMO-virksomhed," siger Per Harald Kongelf, som er chef for Aker Solutions' norske virksomhed, i en pressemeddelelse.

Aker Solutions vinder projekt med milliardpotentiale fra Statoil

Aker Solutions fyrer op mod 900

30 meter høj monsterbølge knuste 17 vinduer på rig

 

Forsiden lige nu

Oljefondet klar med miljøkrav til shipping inden sommerferien

Rederier og virksomheder i øvrigt skal leve op til en række menneskerettighedskrav for, at verdens største private investor, norske Oljefondet, vil eje aktier i det. Nu kommer krav til selskabernes miljøpolitik, som især shippingindustrien kan komme til at mærke.

Fortescues resultat næsten halveret

Det australske mineselskab Fortescue fik et resultat efter skat på 681 mio. dollars i anden halvdel af forskudt regnskabsår og gik 44 pct. tilbage sammenlignet med perioden året før, viser en opdatering.

Kartelsag koster norsk shippingselskab milliarder

Wallenius Wilhelmsen Logistics har indgået forlig med EU-Kommissionen og betaler nu to mia. norske kroner i bøde i langvarig kartelsag. Det er en del af en bøde på 400 mio. euro til i alt fire rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere