ShippingWatch

Havila udskyder frist for aftale om refinansiering

Offshorerederiet Havila, der hverken betaler afdrag eller renter af sin bankgæld, har udskudt en frist for tilsagn fra obligationsejerne, der er nødvendigt for at opnå en ellers planlagt refinansieringsaftale.

Obligationsejerne i det norske offshorerederi Havila har fået yderligere to uger til at give deres tilsagn til en aftale, der skal sænke renterne på rederiets bankgæld på 4,8 milliarder norske kroner og reducere de årlige afdrag markant i årene 2016, 2017 og 2018.

Det oplyser rederiet i en børsmeddelelse.

Et simpelt tilsagn fra obligationsejerne er dog ikke nok. ShippingWatch har tidligere beskrevet, hvordan obligationsejerne desuden skal spæde til med 200 millioner norske kroner, før bankerne vil sætte lempelserne i værk.

Havila lander aftale om refinansiering

Sævik-familien, der ejer 51 procent af rederiet, har allerede givet tilsagn om at rejse 102 millioner norske kroner, hvis refinansieringsplanen bliver godkendt. De resterende obligationsejere skulle have truffet en beslutning senest den 31. januar 2016, men har altså nu fået frist indtil 15. februar 2016.

ABG: Her er dødssejlerne i norsk offshore

132 supplyskibe kan miste kontrakter i Brasilien i år

 

Forsiden lige nu

Søren Skou: Transformationen af Maersk er kompleks

Maersk-gruppens CEO Søren Skou lægger ikke skjul på, at ændringen af Maersk er en stor mundfuld og en kompleks opgave. Han er heller ikke tilfreds med de økonomiske resultater, men lover investorerne, at de kommer.

Én alliance sidder på hovedparten af global ordrebog

Det er især medlemmerne af en af de store containeralliancer, der har bestilt nye skibe inden for det seneste halve år. Ser man på skibe på over 16.000 teu, står alliancen for 58,6 pct. af ordrerne, skriver Seaintel i en ny analyse.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere