ShippingWatch

Akut hjælpepakke på vej til britisk olie- og gasindustri

Aberdeen i Skotland, hovedstad for den britiske olie- og gasindustri i Nordsøen, er hårdt ramt af olieprisfaldet. Torsdag ankommer premierminister David Cameron til byen med en hjælpepakke.

Den britiske regering er klar med en hjælpepakke på 250 millioner pund til den britiske olie- og gasindustri i Nordsøen, hvor den faldende oliepris især har ramt beskæftigelsen i den britiske oliehovedstad Aberdeen i Skotland.

Den britiske premierminister David Cameron besøger Aberdeen i dag torsdag, og han har ifølge flere britiske medier som The Telegraph en akut hjælpepakke med til byen. Regeringen og industrien frygter, at bunden af krisen og dens konsekvenser for tusindvis af ansatte i Nordsøen ikke er nået endnu. Den britiske olie- og gaslobby og den skotske regering har også opfordret regeringen til at lempe skattevilkårerne.

POLFOTO_43645144.jpg

David Cameron sagde onsdag, at regeringen sidste år støttede industrien i Nordsøen med 1,3 millliarder pund, og at han er fast besluttet på yderligere hjælp.

Britisk olie- og gasindvinding stiger for første gang i 15 år

Festen ebber ud i skotsk oliehovedstad

Storbritannien advarer mod døde Nordsø-felter

Britisk storbank: Olieprisen daler til 10 dollar per tønde

 

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere