ShippingWatch

Farstad varsler nye nedskæringer

Offshorerederiet Farstad har i dag meddelt sine medarbejdere, at en sparerunde kommer til at få konsekvenser for kontoret i Aalesund. Manøvren skal ruste rederiet til fremtiden, siger CEO.

Farstad Shipping
Foto: Farstad Shipping

Det norske offshorerederi Farstad Shipping har i dag fortalt sine medarbejdere, at der er iværksat et initiativ, som skal reducere de administrative omkostninger på rederiets hovedkontor i Aalesund. Det skriver rederiet i en børsmeddelelse.

"Den nuværende markedssituation er udfordrende. For at styrke selskabets konkurrencedygtighed arbejder vi løbende på at holde omkostningerne på det rette niveau," siger Farstads CEO, Karl-Johan Bakken i meddelelsen.

Farstad er hårdt ramt af krisen i offshoresektoren. Rederiet, der er blandt de ældste i branchen, har måttet lukke kontoret i Aberdeen, sælge ældre skibe og har i øjeblikket syv skibe lagt op i venten på, at markedet genfinder en balance mellem udbud og efterspørgsel.

"Ved at iværksætte disse foranstaltninger forbereder vi os til fremtiden. Vores avancerede flåde såvel som vores tilrettede organisation med stor ekspertise vil sikre vores rolle som en ledende spiller i vores industri," siger Karl-Johan Bakken i dagens børsmeddelelse.

I et interview med ShippingWatch kort før jul afviste Karl-Johan Bakken ikke, at 2016 vil komme til at byde på konsolideringer i offshorebranchen, der er præget af mange nye skibe, mange ejere og stor gæld. Han ville dog ikke kommentere på, hvorvidt Farstad har været i konkrete samtaler angående konsolideringer.

Farstad kan blive tvunget til fyringer i 2016

Farstad vinder offshore-kontrakter i Brasilien

132 supplyskibe kan miste kontrakter i Brasilien i år

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Brian Mikkelsen rejser hård kritik af Sydkoreas maritime statsstøtte

Den planlagte og omfattende sydkoreanske statsstøtte til værfter og rederier er et problem, mener erhvervsminister Brian Mikkelsen (K). "Det tipper balancen på markedet. Derfor skubber vi på i OECD for at gennemgå statsstøtten til skibsværfter," siger han til ShippingWatch under sit besøg i Sydkorea.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere