ShippingWatch

Søfartsstyrelsen vil granske behov for navigatører

Midt i diskussion om uddannelsespladser til klemte navigatørerstuderende sætter Søfartsstyrelsen ny redegørelse i udbud, der skal vurdere fremtidens efterspørgsel af blandt andet navigatører for fremtiden.

Søfartsstyrelsen sender nu opgave om afdækningen af behovet for navigatører i udbud. Formålet er, at få "udarbejdet en analyse af Det Blå Danmarks adgang til kvalificeret arbejdskraft," som det hedder i udbudsmaterialet, der ligger offentligt tilgængeligt her.

Til en pris af 470.000 kroner kommer redegørelsen i kølvandet fra to tidligere forløbsanalyser fra henholdsvis 2002 og 2010, der begge har vurderet, om der er tilstrækkelig udbud af navigatører og maskinmestre til at fastholde kompetenceniveauet i det blå erhverv, blandt andet efter at den såkaldte dualuddannelse - hvor man blev uddannet til både maskine og bro - ikke længere efterspørges af rederierne.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Tradelens håber snart at få store Maersk-rivaler endeligt ombord

Hapag-Lloyd og ONE glimrer ved deres fravær på den digitale platform Tradelens, selvom de for to år siden meddelte, at de ville gå med. "Vi er håbefulde om, at de meget snart vil tilslutte sig," siger Tradelens-chef Mike White. Hapag-Lloyd venter at træffe en endelig beslutning inden længe.

Scandlines henter ny topchef fra bryggeri

Scandlines skifter ud på topchefsposten. Efter mere end ti år i spidsen for rederiet stopper Søren Poulsgaard Jensen som adm. direktør. Afløseren er hentet i Royal Unibrew.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs