ShippingWatch

BP vil fyre 600 i Nordsøen efter olieprisfald

Det britiske olieselskab BP melder nu ud, at der skal være 4000 færre ansatte i selskabet på grund af de fortsat faldende oliepriser, heraf 600 i Nordsøen. Det skriver Bloomberg News.

Maersk Oil, Pressefoto
Foto: Maersk Oil, Pressefoto

Det britiske olieselskab BP skærer nu drastisk i medarbejderstaben som følge af, at olieprisen er faldet. Ifølge en talsmand fra selskabet, David Nicholas, omfatter fyringerne i alt 4000 ansatte, hvoraf de 600 arbejder på produktionen i Nordsøen.

I Nordsøen vil der blive skåret i antallet af ansatte over to år - men de fleste vil blive fyret i år, oplyser talsmanden til Bloomberg. BP har i øjeblikket omkring 3000 ansatte på projekter i Nordsøen.

Også i løbet af 2015 blev der 4000 færre ansatte hos BP.

En tønde Brentolie er i denne uge faldet til det laveste i niveau i 12 år - og alene i 2016 er prisen skrumpet med 15 procent efter et fald på 35 procent sidste år, skriver Bloomberg.

Investorerne tager godt imod spareplanerne. Aktierne, der er noteret på børsen i London, stiger tirsdag eftermiddag med 0,9 procent til 331,70 britiske pence. Kursstigningen kommer dog efter, at BP-aktierne i lighed med andre olieselskabers aktier, er raslet ned i værdi efter nytår.

Værst er det gået ud over Statoil, som i løbet af 2016 er faldet 13,5 procent. BP er i samme periode faldet 6,8 procent.

Olieaktier rasler ned i årets første uger

BP overvejede at bombe løbsk pram

EU stopper sag mod Statoil

Forsiden lige nu

Nye skibsruter gennem danske farvande klar i 2020

Udviklingen med større skibe gør det nødvendigt at etablere nye skibsruter i Skagerrak og gennem Kattegat, der årligt besejles af 70.000 skibe. Søfartsstyrelsens forslag kan træde i kraft i 2020.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere