ShippingWatch

Nu er olieprisen den laveste i 12 år

Prisen på en tønde af nordsøolien Brent lå sidst på dagen mandag 4,4 procent lavere på 31,88 dollars. Det er den laveste oliepris siden 2004, men olieprisen frygtes at kunne gå lavere endnu.

Olieprisen kom igen under voldsomt pres mandag eftermiddag, hvor prisen på en tønde af nordsøolien Brent lå 4,4 procent lavere i 31,88 dollars. Det er den laveste oliepris siden 2004.

Nedturen kom efter flere dårlige nyheder. Blandt andet har en statistik ifølge Bloomberg News vist, at spekulationen i stigende priser - de såkaldte lange positioner - på den amerikanske referenceolie, WTI, er faldet med 24 procent. Desuden ser iagttagere mulighed for nye prisfald til helt ned mod 20 dollar per tønde. Den amerikanske storbank Morgan Stanley har ifølge Bloomberg spået, at prisen kan nå så langt ned, hvis dollaren, som olie afregnes i, styrkes hurtigt.

Også hos Nordea ser man mulighed for, at prisen kan være på vej mod bare 20 dollar per tønde.

Det kan ifølge seniorstrateg i Nordea Tine Choi ske, hvis verdens største olieproducent, Saudi-Arabien, fortsætter sin priskrig ved at dumpe prisen på olie for at holde Iran ude af markedet, når sanktionerne mod landet hæves senere i år.

Ifølge Bloomberg planlægger Iran at sælge en ny olieblanding i marts eller april, når landet har øget produktionen i West Karoun-regionen op til den irakiske grænse. Olieanalysechef i IHS, Victor Shum, vurderer over for Bloomberg, at det vil blive en udfordring at finde købere til den nye olieblanding, som formentlig mest vil konkurrere mod den irakiske Basrah Heavy-olie. Derfor kan Iran meget vel blive nødsaget til at sælge olien med rabat, lyder vurderingen.

Nordea: Risiko for at olieprisen ryger ned på 20 dollar

Maersk-aktien er halveret på under et år

Blot et nyt norsk oliefelt er nu rentabelt

 

Forsiden lige nu

MAN Diesel & Turbo kalder IMO sin største frustration

Der er ingen grund til, at IMO først leverer et resultat på CO2 i 2023, lyder kritikken fra motorgiganten MAN Diesel & Turbo, der i et interview med ShippingWatch kalder FN's maritime organ sin største frustration lige nu.

J. Lauritzen mister vicechef for tørlast

J. Lauritzen mister sin næstkommanderende i Lauritzen Bulkers, Claus Stahl, der har sagt sit job op. Han skifter senere på året til en stor dansk tørlastmægler. Dermed er den daglige ledelse af Lauritzen Bulkers skåret fra tre til én person på et år.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere