ShippingWatch

Kæmpebølge rammer borerig i Nordsøen: En er dræbt

Storm og 14 meter høje bølger skaber kaos i norske olieområder. Knap 300 personer er evakueret i det norske gasfelter Troll og Valhall i Nordsøen.

Foto: Photo Øyvind Hagen - Statoil

En mand i 50'erne er dræbt, og to er kommet til skade, efter at en enorm bølge har ramt en boreplatform i det norske gasfelt Troll i Nordsøen.

Omkring halvdelen af de i alt 106 folk, der befandt sig på boreriggen, er blevet evakueret på grund af skader på riggens beboelsesafdeling og storm i området.

Det oplyser det norske olie- og gasselskab Statoil, der har licensen på Troll-feltet. Riggen med navnet Innovator er lejet hos det kinesiske selskab COSL.

"Vejret var hårdt med bølger så høje som 14 meter og vindhastigheder på 25 til 30 meter i sekundet. Kraftig vind forhindrede helikoptere i at lande på riggen, og folk måtte hejses op, siger Eileen Brundtland, talskvinde for Petroleumstilsynet, der overvåger sikkerheden i de norske offshorefelter, til Reuters.

Boreplatformen er nu ved egen kraft på vej mod den norske kyst, hvor den ventes at ankomme senere i dag.

Stormen i området har endnu ikke lagt sig, og andre 235 personer er i nattens løb blevet evakueret fra Valhall-feltet, fordi en 110 meter lang ubemandet pram har revet sig løs og nu driver mod oliefeltet, oplyser BP Norge til avisen VG.

"En pram driver rundt et stykke længere mod syd, og folk bliver flyttet i tilfælde af, at den skulle udgøre en trussel," siger indsatsleder Nils Ole Sunde fra redningsberedskabet i det sydlige Norge til NTB.

 

 

Stormen truer gas-produktion i Nordsøen

157 oliearbejdere tvunget i land fra Nordsøen

 

Forsiden lige nu

Søren Skou: Transformationen af Maersk er kompleks

Maersk-gruppens CEO Søren Skou lægger ikke skjul på, at ændringen af Maersk er en stor mundfuld og en kompleks opgave. Han er heller ikke tilfreds med de økonomiske resultater, men lover investorerne, at de kommer.

Én alliance sidder på hovedparten af global ordrebog

Det er især medlemmerne af en af de store containeralliancer, der har bestilt nye skibe inden for det seneste halve år. Ser man på skibe på over 16.000 teu, står alliancen for 58,6 pct. af ordrerne, skriver Seaintel i en ny analyse.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere