ShippingWatch

Olieprisen falder efter iransk udmelding

Iran vil øge olieeksporten hastigt, når sanktionerne mod landet ophæves i starten af 2016. Landets eksport kan løftes med omkring 500.000 tønder om dagen.

Foto: Stoc Tankers

Efter pæne prisstigninger i sidste uge har olieprisen mandag genoptaget den negative tendens, som har præget store dele af 2015. Baggrunden er ifølge Bloomberg News meldinger fra Iran, om at landet vil øge olieeksporten hastigt, når sanktionerne mod landet ophæves i starten af 2016.

Ifølge chefen for det nationale olieselskab vil Irans eksport kunne løftes med omkring 500.000 tønder om dagen allerede inden for en uge, efter at sanktionerne ophæves. På seks måneders sigt er der indgået aftaler om at løfte eksporten med hele 1 mio. tønder om dagen.

Målsætningen er ifølge landets olieminister Bijan Namdar Zanganed at nå tilbage på samme eksport, som var gældende inden sanktionerne blev indført i slutningen af 2011, det vil sige omkring 2,5 mio. tønder om dagen.

Prisen på en tønde nordsøolie, Brent, falder mandag med 2,3 pct. til 37,03 dollar. Tilsvarende ligger prisen på en tønde af den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate 2,7 pct. lavere i 37,07 dollar.

Goldman Sachs: Olieprisens fald vil først stoppe ved 20 dollar

Iran går efter en tiendedel af det globale gasmarked

Irans præsident: Sanktioner hæves inden nytår

 

 

Forsiden lige nu

Gary Vogel har ændret kursen i Eagle Bulk

Eagle Bulk Shipping er gået fra at være en tonnageudbyder til at være et reelt rederi under ledelse af Gary Vogel, der kom til fra Clipper for to et halvt år siden. Første del af forvandlingen er tæt på at være i mål, siger han til ShippingWatch.

Én alliance sidder på hovedparten af global ordrebog

Det er især medlemmerne af en af de store containeralliancer, der har bestilt nye skibe inden for det seneste halve år. Ser man på skibe på over 16.000 teu, står alliancen for 58,6 pct. af ordrerne, skriver Seaintel i en ny analyse.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere