ShippingWatch

Norsk supply-rederi overlades til långiverne

World Wide Supply i Ulsteinvik overlader selskabet til långiverne, og rederiet bliver næppe det sidste blandt gældstyngede offshorerederier, der må give op.

Foto: Bard

Aktionærerne i det norske supply-rederi World Wide Supply i Ulsteinvik har kastet håndklædet og overladt selskabet til långiverne, skriver Dagens Næringsliv tirsdag.

Ejerne med i alt 96 procent af aktierne i rederiet har accepteret et tilbud fra obligationsejerne om at overtage selskabet for at redde værdierne og flytte dem over i et nyoprettet selskab, WWS Recovery as.

Farstad Shipping sendt i kæmpe minus af valutatab

Johan Odvar Odfjells familieselskab J.O. Odfjell i Bergen var største ejer i World Wide Supply med 14,6 procent af aktierne.

65,7 procent af ejerne i et obligationslån på 150 millioner dollars har givet et tilbud om at købe alle aktierne i rederiet, der ejer seks mellemstore supplysskibe. Alle skibene blev kontraheret i 2011 og leveret i anden halvdel af 2013, og rederiet har haft operationer i Norge, Holland og Brasilien.

World Wide Supply bliver næppe det sidste gældstyngede rederi i offshoreindustrien, der må pakke sammen i det katastrofalt ringe offshoremarked, lyder vurderingen fra flere analytikere.

Norsk offshoreselskab på randen af konkurs

Viking Supply Ships ramt af aflyst kontrakt

Norsk offshorerederi kan ikke betale af på gæld

Maersk Supply Service venter flere oplægninger i 2016

 

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere