ShippingWatch

Norsk supply-rederi overlades til långiverne

World Wide Supply i Ulsteinvik overlader selskabet til långiverne, og rederiet bliver næppe det sidste blandt gældstyngede offshorerederier, der må give op.

Foto: Bard

Aktionærerne i det norske supply-rederi World Wide Supply i Ulsteinvik har kastet håndklædet og overladt selskabet til långiverne, skriver Dagens Næringsliv tirsdag.

Ejerne med i alt 96 procent af aktierne i rederiet har accepteret et tilbud fra obligationsejerne om at overtage selskabet for at redde værdierne og flytte dem over i et nyoprettet selskab, WWS Recovery as.

Farstad Shipping sendt i kæmpe minus af valutatab

Johan Odvar Odfjells familieselskab J.O. Odfjell i Bergen var største ejer i World Wide Supply med 14,6 procent af aktierne.

65,7 procent af ejerne i et obligationslån på 150 millioner dollars har givet et tilbud om at købe alle aktierne i rederiet, der ejer seks mellemstore supplysskibe. Alle skibene blev kontraheret i 2011 og leveret i anden halvdel af 2013, og rederiet har haft operationer i Norge, Holland og Brasilien.

World Wide Supply bliver næppe det sidste gældstyngede rederi i offshoreindustrien, der må pakke sammen i det katastrofalt ringe offshoremarked, lyder vurderingen fra flere analytikere.

Norsk offshoreselskab på randen af konkurs

Viking Supply Ships ramt af aflyst kontrakt

Norsk offshorerederi kan ikke betale af på gæld

Maersk Supply Service venter flere oplægninger i 2016

 

Forsiden lige nu

Outsideren Zim fik større underskud i første kvartal

Containerrederiet Zim, der som et af de få er uden for en alliance, fik et større minus i første kvartal i år end året før. Tre ting får skylden fra ledelsens side, der ellers er optimistisk på grund af større fragtmængder.

MSC får overraskende godt resultat i Nordeuropa

MSC Scandinavia, der dækker vigtige områder som Rusland, Skandinavien og Østeuropa, har fremlagt et overraskende godt resultat i 2017. Selskabet er det eneste hos Maersk Lines alliancepartner, MSC, der offentliggør regnskaber.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere