ShippingWatch

Avis: Dong vil overveje bud på A2Sea

Dongs direktør for Wind Power fortæller i et interview med Berlingske, at han vil overveje et bud på rederiet A2Sea, som Dong ejer sammen med Siemens.

Der har flere gange været spekuleret i et muligt frasalg af rederiet A2Sea i forbindelse med en kommende børsnotering af Dong. Rederiet, hvoraf Dong ejer af 51 procent og Siemens resten, er ifølge Samuel Leupold, direktør for Dong Wind Power, ikke "strategisk" for Dong, og han vil overveje et tilbud på rederiet. Det fortæller han i et interview med Berlingske i dag.

"Hvis du spørger mig, om det er et spørgsmål om overlevelse for os, at vi ejer A2Sea, vil jeg sige nej. Hvis du spørger mig, om min vigtigste mission er at investere i vindfarme eller nye skibe, vil jeg sige, at det er vindfarme. Det vil føre mig til at sige, at det ikke er strategisk for os. I hvert fald ikke i øjeblikket. Vi ejer A2Sea, det er et godt selskab, de har en stærk ordrebog, de er dygtige og en respekteret spiller, så vi er slet ikke kede af, at de tilhører os."

På spørgsmålet om, hvorvidt det at sige, at noget ikke er strategisk, er det samme som at sige, at det er til salg, svarer Samuel Leopold til Berlingske:

"Jeg har mange ting derhjemme, som ikke er vitale for mig, men som jeg ikke har puttet på Ebay endnu. Vi søger ikke aktivt at komme af med A2Sea. Det er slet ikke dér, hvor vi er. Vi har ikke rakt ud til nogen. For et år siden blev jeg spurgt, om jeg ville overveje at sælge, hvis jeg fik den rigtige pris, og mit svar var: Sandsynligvis. Det betyder ikke, at jeg vil gøre det, men jeg ville i det mindste overveje det. Det har ikke ændret sig."

 

A2Sea får sin første ordre i Asien

A2Sea: Raterne for 2017 og 2018 er på vej op

A2Sea: Fald i dagsrater rammer resultat i 2015

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere