ShippingWatch

Atlantic Petroleum presset af lave oliepriser

Det lille færøske olieselskab Atlantic Petroleum må indkassere et underskud i andet kvartal.

Foto: Harald Pettersen - Statoil

Selskabet, der investerer i olielicenser i Nordsøen, fik et underskud før skat i andet kvartal 2015 på 46,4 mio. kr. mod et underskud på 36,4 mio. kr. for det tilsvarende kvartal sidste år.

Atlantic Petroleum er inde i en periode, hvor man er ved at undersøge, om man enten kan fusionere med andre - eller blive solgt. Et joint venture eller partnerskab for selskabets aktiviteter i Storbritannien og/eller Norge ses også som muligheder. Derudover ser virksomheden mulighed for at holde fast i selskabsstrategien som et selvstændigt firma.

"Processen er i øjeblikket i gang, og Atlantic Petroleum forventer ikke at informere markedet med yderligere oplysninger, før bestyrelsen har godkendt en specifik transaktion eller på anden måde skønner, at det er hensigtsmæssigt eller nødvendigt," skriver det færøske selskab i regnskabet.

Atlantic Petroleum har i forvejen besluttet at lukke sit hovedkontor på Færøerne og sat gang i andre sparetiltag samt solgt ejerandele i olielicenser fra.

"Gennemgangen af strategiske alternativer påbegyndt vil give os mulighed for at udforske andre muligheder, der kan fremskynde realisering af værdi til gavn for vores aktionærer," siger Ben Arabo, administrerende direktør i selskabet.

Det primære driftsresultat før af- og nedskrivninger samt efterforskningsudgifter (EBITDAX) endte i kvartalet på 7,7 mio. kr. og var med til at reducere underskuddet i halvåret, der endte på 20,5 mio. kr.

"Vi har leveret et positivt EBITDAX på trods af meget udfordrende markedsforhold," siger direktøren i regnskabet.

Atlantic Petroleum fastholder forventningerne til hele 2015 og venter dermed stadig en samlet produktion på 520.000 tønder. Driftsresultatet (EBITDAX) ventes for helåret at blive "positivt."

Atlantic Petroleum-aktien sendt til bunds efter strategiplan

Atlantic Petroleum overvejer salg eller fusion

Atlantic Petroleum: Vi tager ét år ad gangen

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere