ShippingWatch

Medie: Lauritzen-samarbejde udskyder hotelskib

Axis Offshore, der er et joint venture mellem J. Lauritzen og norske HitecVision, har udskudt leveringen af et hotelskib til juli næste år. Ordren kan endda blive annulleret, lyder det.

Foto: Axis Offshore

J. Lauritzens joint venture med den norske kapitalfond HitecVision om hotelskibe til offshoreindustrien, Axis Offshore, har udskudt leveringen af et hotelskib til d. 15. juli 2016.

Ordren, der konkret lyder på et såkaldt semi-submersible accommodation vessel, kan endda ende med at blive helt annulleret, skriver Tradewinds fredag.

"Leveringen er efter aftale udskudt til d. 15. juli 2016. Dog kan rederen vælge at tage levering på et hvilket som helst tidspunkt efter riggen er færdigbygget, bare der gives minimum 30 dages varsel til værftet," skriver Cosco Corp. i en meddelelse ifølge Tradewinds:

"Hvis Axis beslutter at udnytte sin ret til at annullere ordren, skal det gøres før d. 30 juni 2016."

Axis Offshore har ikke offentliggjort værdien af ordren på hotelskibet.

Udskydelsen og den mulige annullering af ordren skal ses i lyset af et offshoremarked, der for tiden kæmper mod olieselskabernes investeringsstop og et markant dyk i olieprisen. Udviklingen har ramt underleverandører og offshorerederier over en bred kam i månederne siden olieprisen for alvor begyndte sit dyk sidste efterår.

Axis Offshores nettoomsætning faldt i 2014 til 46,2 millioner USD fra 46,7 millioner USD i 2013. Samtidigt blev årets resultat mere end halveret og landede på 4,7 millioner USD mod 11,34 millioner USD i 2013.

"Ligesom alle andre i branchen er vi påvirket af, at olieprisfaldet har dæmpet aktiviteten i markedet. Men vi ser fortsat muligheder både i og udenfor markedet," sagde adm. direktør i Axis Offshore Jesper Kragh Andresen i forbindelse med årsregnskabet i februar.

Avis: Lauritzens offshoresatsning i problemer

Medie: J. Lauritzen vil sælge fra igen

Axis Offshore bestiller sit andet semi-sub flotel

Axis Offshore CEO: Vi skal vokse videre

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere