ShippingWatch

Maersk udskifter topchef i presset offshoremarked

Carsten Plougmann Andersen, CEO i Maersk Supply Service gennem de sidste 10 år, stopper. Han erstattes af Jørn Madsen, der kommer fra en stilling som driftsdirektør for Maersk Drilling.

Carsten Plougmann Andersen stopper som CEO i Maersk Supply Service efter 10 på posten og 39 år i offshorerederiet. Han erstattes 1. juni 2015 af Maersk Drillings nuværende driftsdirektør (COO) Jørn Madsen.

"Da Maersk Supply Service er på vej ind i en ny fase med investeringer og vækst i et ustabilt marked, svingende oliepriser og markante markedsændringer, er jeg glad for at udnævne Jørn som ny CEO i Maersk Supply Service," siger Morten Engelstoft, CEO for APM Shipping Services.

Jørn Madsen er uddannet ingeniør fra DTU og har været i Maersk Gruppen i 25 år, de sidste otte som driftsdirektør i Maersk Drilling.

Carsten Plougmann Andersen vil fungere som seniorrådgiver for Morten Engelstoft i en overgangsperiode efter hans fratræden, hvorefter han har valgt at forfølge nye muligheder udenfor Maersk-gruppen.

Nordea: Damco og Maersk Tankers ligner salgsemner

"Carsten Plougmann Andersen har leveret konsekvent stærke resultater for Maersk Supply Service i forskellige og udfordrende markeder. Carsten har bidraget væsentligt til at gøre Maersk Supply Service til en global spiller i industrien, og på vegne af selskabet er der stor taknemmelighed og påskønnelse af Carstens bidrag og konstante engagement," siger Morten Engelstoft.

Presses dagligt af kunderne

Maersk-gruppens offshore-rederi er under dagligt pres fra kunderne i offshoresektoren grundet den lave oliepris og det deraf følgende investeringsstop i industrien.

30 supplyskibe i Nordsøen uden arbejde

Kunderne har i øjeblikket kun en dagsorden: Besparelser, fortalte Carsten Plougmann Andersen i et interview med ShippingWatch for nylig.

"Siden årsskiftet har jeg været på kontoret i Lyngby et par uger samlet set, ellers har jeg været ude i verden og besøge kunder og leverandører. Vi er blevet mødt med krav fra kunder fra alle sider om at genforhandle kontrakterne. Kunderne skal spare, efter olieprisen er blevet halveret, og det fald har ramt alle vores kunder i hele verden," sagde han.

Han vurderer, at de hårde tider, som rederiet lige nu befinder sig i kan vare i alt fald to år, og han vil ikke spå om olieprisens udsving i de kommende år.

"Vi har prøvet dårlige tider før, og mener, at vores skibe og organisation er klar til at modstå trykket udefra," sagde Carsten Plougmann Andersen.

En indtjeningsmaskine

Maersk Supply Service har gennem flere år været en indtjeningsmaskine i Maersk, og selskabet var det første i gruppen, der for alvor kastede sig ind i det brasilianske offshoremarked. Den dramatisk faldende oliepris har imidlertid vendt op og ned på billedet og sat stribevis af supplysrederier under pres. Det kan ses på beskæftigelsen for bl.a. britiske og norske PSV'ere (Platform Supply Vessels), hvor 30 skibe for få dage siden var uden arbejde i spotmarkedet i Nordsøen.

Skibenes lave beskæftigelsesgrad falder sammen med dårlige rater for PSV'erne.

Morten_Engelstoft.jpg
Foto: Maersk

Maersk Supply Service blev sidste år en del af Maersk Gruppens såkaldte femte ben, APM Shipping Services under ledelse af CEO Morten Engelstoft, og som også omfatter virksomhederne Maersk Tankers, logistikselskabet Damco og bjærgningsselskabet Svitzer.

"Maersk Supply Service har sådan set en fornuftig forrentning (i tredje kvartal 18,5 procent, red.) Opgaven er derfor at vækste forretningen og holde performance. Lige nu kan selskabet mærke den lave oliepris, som presser branchen generelt, da olieselskaberne holder igen med investeringerne og opgaverne til underleverandørerne. Dækningen i fjerde kvartal er dog fornuftig," sagde Morten Engelstoft i et interview med ShippingWatch i december 2014.

Maersk Supply Services investeringer i nybygninger udgjorde ultimo 2014 omkring en mia. dollar.

Kunderne presser Maersk Supply Service dagligt

Maersk Supply Service fravælger dansk flag til nye skibe

Maersk Supply Service forventer to år i modvind

Maersk-selskaber skærer 120 stillinger væk

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere