ShippingWatch

Olieprisen sender offshore-aktier i frit fald i Oslo

Er der noget, der har boostet kurserne på Oslo Børs, er det det sorte guld fra Nordsøen. Er der noget, der kan få det norske aktiemarked til at dykke, er det faldende oliepriser. Statoil er faldet 16 procent på en uge.

Foto: PR

Den lille grå palæ-bygning i midten af Oslo, der huser den norske børs, ser ud af meget lidt i sammenligning med, hvor store værdier og hvor store selskaber, der bliver handlet her. Og det er ikke overraskende værdipapirer inden for offshore som Statoil og leverandørerselskabet Kværner, der har gjort den lille børs interessant for investorerne, både norske og internationale.

Fællesnævneren er olien og gassen fra Nordsøen, der har skabt en industri med kolossal betydning for opbygningen af den norske velstand med selskaber, der har forgreninger til hele verden.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs