ShippingWatch

Afrikansk skatteskrue kan ramme Maersk Oil

Maersk Oil står sammen med en række udenlandske olieselskaber til at blive ramt af en skatteændring i Angola, der kan få udvindingsomkostningerne til at stige markant.

Foto: Maersk Oil

Det kan blive markant dyrere for olieselskaber som Maersk Oil at udvinde oile i Angola - Afrikas andenstørste producent.

Bloomberg skriver på baggrund af regeringsdokumenter, at landet vil indføre en forbrugsskat for olieselskaber, der få omkostninger til at stige med op til ti pct.

Det indebærer ifølge nyhedsbureauet, at selskaber skal følge et skatteskema, som tillægger fem pct. skat på de fleste services og leverancer og det dobbelte for leje af udstyr.

Maersk Oil tvivler på brasiliansk guldåre 

Indførelsen af den nye skat er en del af den reformplan, som landet tog første skridt til i 2010, hvis formål er at hæve statens indtægter og lukke forskellige skattehuller.

"Olieselskaber har haft gavn af skatteundtagelser, selv om regeringens reformer har ekspanderet nettet af beskattede services," udtaler Emily Anderson London School of Economics til Bloomberg.

Britiske BP, amerikanske ConocoPhilips og norske Statoil er blandt de største udenlandske olieselskaber i Angola. Danske Maersk Oil har været i Angola siden 2005 og har især haft fokus på fundene i Chissonga og Azul.

Angola producerede i alt 1,74 mio. tønder olie per dag i september ved landets offshoreaktiviteter, viser tal fra Bloomberg.

Wrist på vej til Afrika 

Welltec-CFO ser vækst over alt 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs