Analyse: Subsea-aktiviteter fordobles over de næste 5 år

Der kommer skub i investeringerne under havets overflade frem til 2017, og analytikere mener, at subsea-aktiviteterne kan fordobles over de næste fem år.

I forhold til markedet de seneste fem år, så kommer der for alvor gang i subsea-aktiviteterne, og analysebureauet Douglas-Westwood konkluderer i deres seneste markedsanalyse, at der frem til 2017 vil ske en fordobling i offshore-investeringerne. Det forudsiges, at der over fem år vil blive investeret for 124 mia. USD, hvilket er dobbelt så meget som i de sidste fem år. Det skriver Asiasis.

I årene 2009 til 2011 var der ikke ret meget gang i denne del af offshore-sektoren, men nu forventer subsea-aktører som blandt andet Aker, at der igen er gode udsigter.

I andet kvartal indgik norske Aker sin hidtil største Nordsø-kontrakt på 440 mio. USD, knap 2.5 mia. kroner, og direktøren Øyvind Eriksen udtalte i forbindelse med det seneste regnskab, at man regner med årlige vækstrater på 8-10 procent over den næste fem år.

Mens Aker primært opererer på vores længdegrader, så vil 44 procent af undervandsaktiviteterne ifølge rapporten fra Douglas-Westwood være at finde i den såkaldte gyldne trekant mellem Brasilien, Vestafrika og Den Mexicanske Golf. I dette store område er der allerede nu et stort fokus på dybhavsboringer.

Den anden store norske aktør, Subsea 7, vandt tidligere på sommeren tre store ordrer ud for den brasilianske kyst til en samlet værdi af 2,45 mia. USD.  De tre kontrakter tager alle udgangspunkt i såkaldte Pipe Lay Support Vessels, der over de næste fem år skal sejle på dagsrate-kontrakt for Petrobras. Mens de to kontrakter vedrører allerede eksisterende Subsea-fartøjer, så rummer den sidst-ankomne ordre på 1,6 mia. USD også bygningen af tre fartøjer, der alle skal designes til at kunne operere på 3.000 meters dybde.

Aker-topchef: Vild vækst venter os

Subsea 7 får to brasilianske kæmpeordrer

Aker vinder storkontrakt i Nordsøen 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også