Maersk henter ny drilling-kontrakt på 137 mio. USD

Maersk Drilling har underskrevet en kontrakt med Talisman Energy Norge om brug af boreriggen Mærsk Giant i den norske del af Nordsøen.
Foto: Mærsk/Statoil
Foto: Mærsk/Statoil
AF RITZAU FINANS

Maersk Drilling har underskrevet en kontrakt med Talisman Energy Norge om brug af boreriggen Mærsk Giant i den norske del af Nordsøen. Kontrakten løber i et år og har en værdi af 137 mio. dollar (770 mio. kr.).

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse fredag morgen.

Beløbet svarer til en dagsrate på 375.000 dollar (2,1 mio. kr.), og efter planen skal aftalen træde i kraft i midten af tredje kvartal 2014. Talisman har derudover en option på yderligere tre år.

"Vi er meget glade for at indgå denne aftale med Talisman Energy Norge, som er en meget værdsat kunde af Maersk Drilling. Norge er fortsat et fokusområde for Maersk Drilling, og kontrakten bekræfter vores stærke position hos kunderne i det norske marked," siger Claus V. Hemmingsen, administrerende direktør i drilling-divisionen.

Maersk Drilling ejer og står for driften af seks jack-up rigge på det norske marked ud af i alt ni rigge i regionen.

A.P. Møller - Mærsk-divisionen er ved at få bygget tre nye jack-up rigge, der er designet til at begå sig under barske vilkår. De nye rigge bliver indsat på det norske marked i 2014 og 2015 og er alle allerede lejet ud på længere kontrakter.

Maersk Drillings langsigtede mål er at nå et overskud på 1 mia. dollar (5,6 mia. kr.) i 2018. I 2012 havde divisionen et overskud på omkring 2 mia. kr.

RITZAU FINANS

Maersks slid giver bonus 

Seadrill kom stærkt igennem andet kvartal

Maersk Drilling opjusterer forventninger 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også