ShippingWatch

Endnu en af verdens oliekonger i milliard-nedtur

Endnu en af verdens store oliemilliardærer har tabt oceaner af penge. Indiens rigeste mand, der har bygget sin formue på olieraffinaderier, har tabt 50 mia. kroner siden 1. maj.

Det kan være at Mukesh Ambani, Indiens rigeste mand, snart bør overveje at udleje en af etagerne i sit 27-etager høje private højhus i Mumbai. De seneste måneders styrtdyk i den indiske rupee har nemlig kostet Ambani dyrt. Lidt over 50 mia. kroner er der blevet barberet af hans formue, og dermed har den velhavende inder nu "kun" omkring 150 mia. kroner tilbage, oplyser Bloomberg Billionaires Index.

Iran med laveste olieproduktion i 25 år

Mukesh Ambani er formand og storejer i Reliance Industries, der blandt andet driver verdens største olieraffinaderier. Størstedelen af hans aktiver er bundet i Indien, og landets aktuelle økonomiske krise koster ham nu dyrt. Den indiske rupee er faldet kraftigt de seneste måneder, og frygten for en indiske gældskrise har skubbet yderligere til nedturen.

Usikkerhed om priser

Samtidig har en uklar energipolitisk kurs fra den indiske regering skabt usikkerhed om den fremtidige indtjening i Reliance. Den indiske regering har varslet en reform af måden, hvorpå man prisregulerer gas i landet. En reform der sandsynligvis vil koste Reliance-gruppen dyrt. Reliance har da også i indiske medier de seneste dage været ude med budskabbet om, at man overvejer at opgive yderligere ekspansion af sin gas- og olieforretning i Indien.

Ud over sit gigantiske forretningsimperium er Mukesh Ambani mest kendt for sin privatbolig. Højhuset med de 27. etager anslås at have kostet op mod 6 mia. kroner at bygge,og er placeret midt i storbyen Mumbai, hvor millioner af mennesker bor i slum. Huset er sandsynligvis den dyreste privatbolig i verden, og rummer ud over en garage i flere etager helikopterplatform, et tempel og svømmebassin.

For nylig kom det frem, at Brasiliens ukronede oliekonge, Eike Batista, er tæt på konkurs med sit imperium.

Brasiliens oliemilliardær nummer 1 tæt på konkurs 

Brasiliens rigeste mand bliver forgyldt af offshore 

 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs