Brasiliens oliemilliardær nummer 1 tæt på konkurs

Det kan varsle svære tider for flere af de store udenlandske olieselskaber, der har troet på Brasiliens rigeste mand, oliemagnaten Eike Batista. Nu er han tilsyneladende tæt på en konkurs

Den brasilianske oliemilliardær, Eike Batista, er synonym med landets voldsomt ekspanderende olieindustri. Bakket op af landets regering og med en placering som nummer syv på Forbes liste over verdens rigeste, har der nærmest ikke været grænser for den karismatiske industrimands formåen de seneste år.

Med velvillige banker i ryggen har han bygget et imperium op, som bl.a. lovede det vækstivrige land olieudvindinger fra hidtil udsete dybder ud for Brasiliens kyster. Men i løbet af sommeren er hans imperium begyndt at vakle voldsomt tynget af en gæld i omegnen af 45 milliarder kroner, skriver den norske avis Aftenposten.

Nu forsøger bankerne tilsyneladende at få et overblik over værdier og gæld i selskabet.

Det var især i juli i år, hvor Batistas børsnoterede olieselskab, OGX, måtte indrømme, at det ikke er teknisk muligt eller økonomisk fremkommeligt at hente olien op fra de store havdybder i Campos-bassinet ud for Rio de Janeiros kyst, at alarmklokkerne begyndte at ringe.

Og uden olieindtægter synes hans ejerselskab EBX ifølge den schweiziske bank UBS at være konkurs.

I 2012 havde Batista ifølge Forbes en formue på 32,8 milliarder dollars. Ifølge Bloomberg Billionaires Index er hans formue i dag nede på  200 millioner dollars

Flere danske underleverandørselskaber satser på Brasilien som et nyt vækstmarked for olieindustrien.

Underleverandører på eksotisk eksportjagt for olie  

Danbor vil vokse i Afrika og Brasilien

Brasilien godkender havnepakke til milliarder

Vestergaard Marine Service: Vi rykker i Brasilien og Norge i år 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også