Shell vil investere 17 mia kr årligt i Nordsøen i 20 år

Nordsøen er ikke kun for de små selskaber i olie- og gasbranchen, lyder det fra britisk Shell-formand. Selskabet investerer 17 mia. kr. årligt over de næste 10-20 år i området.
AF KASPER BRØNDGAARD ANDERSEN, ENERGIWATCH

Nordsøen er ikke kun for nichespillere i olie- og gasbranchen. Det slår Ed Daniels, formand for Shell i Storbritannien, fast i et interview med britiske The Daily Telegraph.

"Det er en udbredt misforståelse, at alle de store olieaktører - inklusiv Shell - ikke er specielt interesserede i Nordsøen. Men det er slet ikke rigtigt," siger Ed Daniels til avisen.

Han fortæller, at Shell planlægger at investere to mia. britiske pund om året i Nordsøen - eller omkring 17 mia. danske kroner - enten i nye eller eksisterende aktiviteter over de næste 10-20 år.

"Jeg tror, at Nordsøen har årtier med aktivitet tilbage," siger Ed Daniels. Kommentarerne kommer efter, at en ny undersøgelse ifølge The Daily Telegraph har vist, at 40 pct. af selskaberne i Nordsøen ikke producerer olie. Undersøgelsen fra Hannon Westwood viser, at ud af 131 selskaber i området, har 55 ingen olie- og gasreserver. Samtidig er produktionen faldet kraftigt.

Produktionen forventes i år at nå 1,5 mio. tønder olie om dagen, og det er ny bundrekord. På toppen blev der hevet 4,5 mio. tønder olie op om dagen.

Nordsøfonden fylder mia i statskassen

Statoil vil sende hundredvis af job til udlandet

Sådan vil Maersk genrejse sin olieproduktion

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også