ShippingWatch

Studerende søger i stort antal mod offshore-industrien

Antallet af studerende på Erhvervsakademiet i oliebyen Esbjerg er fordoblet på to år. For første gang i mange år må akademiet i Esbjerg afvise ansøgere.

Der er måske flere kloge hoveder på vej til offshore-branchen i de kommende år. I hvert fald lader flere studerende til at have fået øjnene op for, hvilke muligheder olie- og gasindustrien har at tilbyde, fortæller Henrik Larsen, rektor for Erhvervsakademi Sydvest, til DRs P4 Syd tirsdag.

Oliefirmaer lokker med lønfest i Nordsøen

"Ser vi på vores Esbjerg-afdeling, kan vi konstatere, at på de tre uddannelser som kan lede ind i off shore-sektoren, får mere end 90 studerende brev om, at de er kommet ind. Det er mere end end fordobling i forhold til for bare to år siden," siger han.

Nogle bliver skuffede

Antallet af optagne studerende på Erhvervsakademi Vest i Esbjerg og Sønderborg er steget de seneste år. I år er der dog nogle der bliver skuffede, fortæller Henrik Larsen:

 

"Produktionsteknolog, som er en af uddannelserne på offshore-området, er totalt udsolgt i Esbjerg. Der kan vi så henvise til, at vi stadig har nogle pladser i Sønderborg. Vi oplever for første gang i mange år, at vi kommer til at sige nej til nogle studerende de kommende dage," siger han.

Velbetalte job

Som det ser ud nu, skal de studerende som drømmer om en vej ind i offshore-branchen heller ikke frygte for fremtiden. Branchen er nemlig i rivende udvikling og bare i Esbjerg skabte offshore virksomheder 1200 nye job i løbet af 2012. I 2020 regner man desuden med at komme til at mangle flere tusinde medarbejde inden for de tekniske erhverv.

Olie Gas Danmark: Hvilke oliefolk har vi brug for?

Lønnen er heller ikke noget som burde afskrække. Ifølge branchens egne informationer ligger lønningerne for de forskellige faggrupper i offshore-sektoren cirka 30 procent højere end i andre brancher. Den gennesnitlige løn for offshore-medarbejdere rundt om i verden ligger på cirka 500.000 kr. årligt.

Rapport: Offshore-uddannelser skal styrkes

Maersk Drilling sender lønpres til kunderne

 

Forsiden lige nu

MAN Diesel & Turbo kalder IMO sin største frustration

Der er ingen grund til, at IMO først leverer et resultat på CO2 i 2023, lyder kritikken fra motorgiganten MAN Diesel & Turbo, der i et interview med ShippingWatch kalder FN's maritime organ sin største frustration lige nu.

J. Lauritzen mister vicechef for tørlast

J. Lauritzen mister sin næstkommanderende i Lauritzen Bulkers, Claus Stahl, der har sagt sit job op. Han skifter senere på året til en stor dansk tørlastmægler. Dermed er den daglige ledelse af Lauritzen Bulkers skåret fra tre til én person på et år.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere