Statoil vil sende hundredvis af job til udlandet

Ifølge et internt dokument, som norske VG Nett har fået indblik i, planlægger Statoil de kommende år at outsource op mod 300 job. Mange flere kan dog komme på tale, skriver mediet.
Foto: Harald Pettersen/Statoil
Foto: Harald Pettersen/Statoil

Norske Statoil planlægger at sende omkring mellem 250 og 350 job til udlandet i løbet af de kommende år, og antallet kan komme helt op på 1000 inden 2020, viser et internt dokument, som VG Nett har fået indblik i. De berørte stillinger er inden for IT, engineering management, HR og finans.

"Det er vigtigt at understrege, at outsourcing-processen er anderledes end tidligere outsourcing-processer i selskabet. Frem til nu har det ikke haft nogen direkte konsekvenser for ansatte, da de har beholdt deres jo. Denne gang kan konsekvenserne for de ansatte blive betydelige med tab af job," står der ifølge VG Nett i dokumentet.

Der bliver ikke lagt skjul på årsagen til at sende job ud af landet. I dokumentet lægger man vægt på, at det rundt regnet koster 60.000 norske kr. om måneden med en norsk regnskabsansat, mens prisen i Riga ligger på omkring 8.500 norske kr. om måneden.

Indhenter tilbud

Jannik Lindbæk jr. er informationschef i Statoil og bekræfter oplysningerne i dokumentet over for VG Nett, der dog påpeger, at der endnu ikke er taget en endelig beslutning endnu. Men Statoil er i gang med at indhente bud fra forskellige leverandører, siger han.

"Når det gælder muligheden for, at det bliver 1000, så er det bare et udtryk for et potentiale, som blev identificeret tidligere i processen. Det er ikke aktuelt at vurdere, før vi har høstet erfaringer fra den proces, vi arbejder på lige nu," siger han til VG Nett.

Oliefirmaer lokker med lønfest i Nordsøen 

37.000 nye job i olieudvinding ved Lofoten

Statoil investerer 600 mia NOK de næste fem år 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også