Undersøgelse: Stort servicemarked i vindmøller

Der er et kæmpe potentiale for vindmølleskibe og andre leverandører i den voksende industri omkring offshorevindmøller, og Storbritannien risikerer at gå glip af en gylden mulighed, hvis ikke der handles. Det er konklusionen i en ny undersøgelse.
Foto: Siemens
Foto: Siemens

I den nye undersøgelse, "Building an Industry," udarbejdet af RenewableUK og The Crown Estate, fremgår det, at Europa får brug for 64 store produktionsfaciliteter (til konstruktion af vinger, kabler og fundamenter) i 2020 hvis man skal gøre sig forventninger om at udnytte det fulde potentiale for offshorevindenergi. En tredjedel af disse er allerede i drift og planer for endnu en tredjedel er blevet offentliggjort.

Men mindre end 25 pct. af faciliteterne ligger i Storbritannien, og det kan undre, eftersom Storbritannien planlægger at bygge 50 pct. af den forventede europæiske vindmøllekapacitet fra i dag og frem til 2020.

Undersøgelsen påpeger, at dette er en enestående mulighed for at lokke store selskaber til Storbritannien for at etablere fabrikker til servicering af markedet for offshorevindmøller, men understreger samtidig, at man risikerer at tabe muligheden til andre europæiske konkurrenter, hvis ikke der handles med det samme:

"Dette er en mulighed, der kun kommer én gang. Hvis vi ikke griber muligheden, så vil fremtidens industri omkring servicerings- og leverandørarbejde til offshorevindmøllebranchen ryge et andet sted hen. Det er en mulighed for at skabe mange tusinde grønne arbejdspladser, der er på spil her," siger Maria McCaffery, adm. direktør for RenewableUK, i en pressemeddelelse.

Regeringen vil styrke samarbejde i vindmøllesektoren

Konsulenthus: Store udfordringer for Dongs havmøller

Dong vil have flere penge til vindmøller og gas 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også