ShippingWatch

Statoil: Udsættelse af Arktis-projekt er ren business

Forleden meddelte Statoil, at man udsætter beslutning om investering i Johan Castberg-projektet i Barentshavet. Beslutningen handler ikke om politik, slår Statoil-CEO fast.

"Vi driver ikke politik, vi driver forretning," sagde Statoil-CEO Helge Lund onsdag eftermiddag under Nor-Shipping messen uden for Oslo.

Udtalelsen kommer som en reaktion på Statoils beslutning om at udsætte beslutninger om investering i Johan Castberg-prospektet i Barentshavet. Det skriver Dagens Næringsliv. Selvom han afviser, at beslutningen handler om at sende et signal til de norske politikere om, at de nye skatteregler, så lægger han ikke skjul på, at reglerne vil gøre investeringer på den norske sokkel mindre attraktive.

Og det er en bestemt type projekter, der bliver ramt, mener Helge Lund:

"Der findes forskellige typer af projekter, der er vigtige for den videre udvikling af den norske kontinentalsokkel: Levetidsprojekter, at få flest mulige ressourcer fra eksisterende felter og nye felter i områder med ringe infrastruktur. De har typisk en højere breakeven pris end andre," siger han ifølge Dagens Næringsliv.

Statoil udskyder arktisk projekt

Statoil går nye veje med egne rigge

Statoil i nyt vigtigt oliefund i Nordsøen 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs