ShippingWatch

Norges handel med Skotland vokser kraftigt

Sammen med Canada er Norge det oliemarked, der vokser hurtigst med en vækst på 32 procent over to år. Og Norge fremhæves som det olie- og gasmarked, skotterne har de største forventninger til.

Norge øger sin handel med Skotland og er nu det fjerde største eksportmarked for olie og gas, skriver offshore.no.

Sammen med Canada er Norge det marked, der vokser hurtigst med en vækst på 32 procent over to år. Og Norge fremhæves som det marked, skotterne har de største forventninger til.

Offshore: Kan Skotland overhale England? 

"Samarbejdet og handlen mellem Norge og Skotland har længe været tæt, og forholdet bliver stadig stærkere. Sidste år offentliggjorde Skotland sin strategi for olie og gas frem til 2020. Der blev Norge defineret som et prioriteret marked i vækst. Vi har oprettet eget kontor i Stavanger for at være tæt på energibranchen og skabe fordelagtige forhold mellem norske og skotske virksomheder," siger lederen af SDI Stavanger, Henning Aase. SDI Stavanger betegnes som Skotlands svar på Innovasjon Norge.

Semco Maritime overtager britisk ingeniørvirksomhed 

En undersøgelse gennemført af Scottish Enterprise viser, at Norge er et af de lande, som har øget sin handel med Skotland mest i perioden 2009-2011. Handlen voksede i denne periode med 32 procent og udgjorde 6,2 milliarder norske kroner i 2011. Det  gør Norge til det fjerde største marked for Skotland med en markedsandel på otte procent af al skotsk olie- og gasrelateret handel.

Britisk oliesektor har brug for 34.000 mand de næste to år 

Maersk Oil henter godkendelse af udviklingsplan for Balloch 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs