ShippingWatch

Stor udenlandsk interesse for danske oliefelter

Trods kras kritik fra olieaktører af planlagte skatteændringer ser en række internationale oliefirmaer store muligheder i den danske del af Nordsøen, skriver Berlingske.

Foto: CARSTEN INGEMANN

Udenlandske aktører viser stor interesse for licenser til uudnyttede danske oliefelter. Det skriver Berlingske, som kan fortælle, at forhåndsinteressen for Nordsø-licenser i år er dobbelt så stor som ved seneste udbudsrunde i 2005.

Trods voldsom kritik af danske planer om ensretning af beskatningen i Nordsøen, som særlig er kommet fra amerikanske Hess og tyske Hess, der begge opererer i den danske del af Nordsøen, valgte 31 internationale oliespillere ifølge Berlingske at besøge København for at høre om mulighederne i den syvende danske udbudsrunde af licenser i Nordsøen.

Foto: LARS KRABBE
Foto: LARS KRABBE
 

Det er dobbelt så mange udenlandske selskaber som ved sidste udbudsrunde i 2005.

Ifølge Statens Nordsøfond, der sidder på 20 pct. af nyere danske olielicenser, bunder interessen i, at de seneste års efterforskning af undergrunden har afdækket et stort potentiale.

"Der er meget store oliemængder i nye geologiske lag, men det bliver både en teknologisk og økonomisk udfordring at olien op. Interessen, også fra udlandet er dog stor, så der er grund til at være optimist," siger direktør i den statslige Peter Helmer Steen til Berlingske.

Den store interesse for de uberørte danske felter i Nordsøen kommer i kølvandet på en periode med hård kritik af danske skatteændringer.

I løbet af den seneste årrække er der gjort seks oliefund i den danske del af Nordsøen.

Lundin venter første olie fra Sverdrup i 2018

Norge vil stramme oliebranchens skatteregler

Den norske olie holder kun frem til 2025 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Både tørlast- og containerrater falder markant. Norsk lovforslag kan være i strid med EØS-aftale. USA vil indføre store bøder i krænkelsessager på skibe. Og DFDS vinder på produktionsboom i Tyrkiet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs