Muligt gigantisk oliefund i Den Mexicanske Golf

Amerikanske Anadarko Petroleum har måske fundet et nærmest astronomisk stort oliefelt i Den Mexicanske Golf. Fundet ser ud til at rumme minimum 500 mio. tønder olie og vil potentielt være et af de største i regionen nogensinde.
Foto: Øyvind Hagen/Statoil
Foto: Øyvind Hagen/Statoil

Anadarko ser ud til at have fundet en potentiel guldgrube i Den Mexicanske Golf. I hvert fald vurderes det, at brønden Shenandoah-2 rummer mere end 500 mio. tønder olie. Samtidig er fundet gjort i et område, hvor der ikke tidligere har været foretaget ret mange boringer. Det giver tro på yderligere fund, skriver Financial Times. Begejstringen er da også stor hos en af de øvrige ejere af brønden, Vanari Ressources.

”Vi tror, at det her fund, på trods af omkostningerne, vil være særdeles attraktivt grundet fundets størrelse” siger Brian Reinsbororough, CEO for Venari Ressources, der ejer 10 pct. af den potentielle guldbrønd.

Krav om store investeringer

Hvis det potentielle oliefund skal realiseres, kræver det dog enorme investeringer. Ifølge Financial Times vil der være tale om milliardinvesteringer i dollar, hvis det skal lykkes at få olien op fra brønden, der befinder sig 26.500 fod under havets overflade. Vurderingen er, at der tidligst vil kunne pumpes olie op i slutningen af dette årti.

Andarko ejer 30 pct. af brønden. Samme ejerandel har ConocoPhilips, mens Cobalt International Energy med 20 pct. ser ud til at få tredje mest ud af fundet. De sidste to ejere er Marathon Oil og Venari Ressources, der hver ejer 10 pct.

Maersk Drilling: Sådan vælger vi værfter til reparation

Maersk Oil i gang med forskningcenter på DTU

Norsk megafelt med Maersk Oil breder sig 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også