ShippingWatch

DNV og Statoil samarbejder om Arktis

Klassificeringsselskabet Det Norske Veritas (DNV) og Statoil har indgået et samarbejde om program, som skal forbedre kompetencerne til fremtidigt arbejde i Arktis, skriver Offshore.no.

Det Norske Veritas (DNV) og Statoil vil samarbejde om et program, der hedder "Arctic Challenge Escalator" og som skal hjælpe Det Norske Veritas (DNV) og Statoil med fremadrettet at forbedre selskabernes kompetencer i det udfordrende Arktis. Det skriver Offeshore.no.

"På grund af Arktis-specifikke risici som følge af isolation, mørke, is og frost, er det meget vigtigt at tage en trinvis tilgang til læring og forbedring baseret på erfaring," siger Knut Ørbeck-Nilssen, COO i DNV Norge, Finland og Rusland, i en pressemeddelelse.

Programmet er først og fremmest til internt brug, men man planlægger at dele de forskellige fund med industrien, oplyser selskaberne.

"Statoil har allerede mange års erfaring i arktiske offshore-operationer, som i Barentshavet og i Newfoundland, Canada. Men Arktis er et mere udfordrende område med længere distancer, lavere temperaturer og isfyldt farvand. Det vil kræve forbedrede løsninger og viden, som vi håber, programmet vil hjælpe til at få," siger Morten Karlsen, leder for Statoils Arctic Technology Research Programme, ifølge Offshore.dk.
 

Oliegigant lægger boringer ved Alaska på is 

Statoil vil bruge milliarder på ny teknologi i år

Olieanalytiker: Arktisk udvinding kan blive for dyrt 

Mere fra ShippingWatch

Esvagt byder sig til i Taiwan

Det danske rederi har udset sig en mulig lokal partner i Taiwan, hvor selskabet gør sig store forventninger til havvindmarkedet. Lykkes Esvagts planer, kan selskabet være klar til at servicere havvindparker i Fjernøsten om få år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs